Meksička glumica Salma Hayek proteklih tjedana uživala je gledajući revije na Tjednima mode u Milanu i Parizu.

Galerija Salma Hayek Torba modne kuće Gucci, 1980 dolara Tenisice modne kuće Balenciaga +0 Salma u tenisicama modne kuće Balenciaga

Sada je otputovala u London, ali uz modu zaželjela se i umjetnosti, pa je odlučila razgledati izložbu španjolskog umjetnika Salustijana. Slike idu dobro uz moju torbu u obliku košarkaške lopte, našalila se Salma na svom profilu na Instagramu pokazujući crnu torbu modne kuće Gucci.

Potpuno crnu odjevnu kombinaciju upotpunila je tenisicama modne kuće Balenciaga. Nekada je bilo nezamislivo nositi tenisice u prigodama ovakve prirode, ali sva pravila o nošenju tenisica odavno su pala u vodu. U kazališta, muzeje, galerije, bilo kakve kulturne institucije nosile su se elegantnije cipele.

Tenisice modne kuće Balenciaga Tenisice modne kuće Balenciaga (Foto: Balenciaga)

Međutim, dizajn primarno sportske obuće znatno se promijenio, pa na tržištu imamo modele tenisica koji nalikuju na klasične cipele. Upravo se zato mijenjaju stara pravila o njihovu nošenju i više nije zabranjeno nositi ih na neka od navedenih mjesta.

Podržavate li nošenje tenisica u kulturnim institucijama poput kazališta, muzeja i galerija?

glasova:

I dok neki s veseljem pozdravljaju tu promjenu, ima i onih koji smatraju da se stari dress code za kulturne institucije ne bi trebao mijenjati te bi po tim pravilima tenisice i dalje bile zabranjene u određenim prigodama.

 


 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju