"Nitko nikada nije postao siromašan dajući drugima", zapisala je u svoj dnevnik Anne Frank, a njenih riječi drže se i stanovnici američkog gradića Shelbyja u državi Wisconsin koji su pokrenuli hvalevrijednu akciju pomaganja beskućnicima

U američkom gradiću Shelbyju, koji ne broji više od 5000 stanovnika, prošle zime mogli su se vidjeti zavezani šalovi oko drveća na raznim mjestima. No, nije bila riječ o nekakvoj umjetničkoj instalaciji već hvalevrijednoj akciji stanovnika koji su na ovaj način željeli pomoći beskućnicima da se ugriju.

Svatko tko je želio mogao je zavezati šal oko drveta, bilo stari ili novi, te ostaviti poruku za onoga tko će se šalom koristiti. Grupa navijačica tako je uz ostavljeni šal napisala poruku:

Stanovnici američkog gradića Shelbyja zavezali su šalove oko drveće kako bi ih beskućnici mogli uzeti i ugrijati se

Nisam izgubljen! Ako vam je ovaj šal potreban da vas ugrije, molim vas uzmite ga, vaš je. Utoplite se i učinite danas nešto da pomognete nekome drugome ako možete!

Ostavljene poruke ohrabruju potrebite da uzmu šal i barem se malo utople po hladnoći. Slijedeći primjer građana Shelbyja, i stanovnici Minnesote lani su zavezali preko 1000 šalova oko drveća u 21 parku diljem države.

U SAD-u živi gotovo milijun i pol ljudi bez doma. Donirani šalovi viđeni su i na drveću u Pennsylvaniji, New Yorku, Arizoni, Sjevernoj Karolini i drugim državama. Pogledajte i 6 fotografija pored kojih mržnja nema nikakve šanse.

A mi bismo drveće zavezano oko drveća voljeli vidjeti i u našim parkovima jer ova akcija vrijedna je širenja na cijeli svijet. Poklonite li jedan šal beskućniku ili osobi koja si šal ne može kupiti, vi nećete izgubiti ništa, a za drugoga ćete učiniti puno.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju