Kolekcije velikih modnih kuća diktiraju nove trendove i ono što se pojavi na modnim pistama obično brzo osvane u trgovinama komercijalnih brendova.

Galerija Štikle modne kuće Dior s kitten potpeticom Štikle modne kuće Dior s kitten potpeticom Štikle modne kuće Dior s kitten potpeticom +2 Štikle s kitten potpeticom

Neki od tih trendova zažive, a neki se izgube u masi. Tako smo u mnogim recentnim kolekcijama modnih kuća imali prilike vidjeti štikle s takozvanom "kitten" (u doslovnom prijevodu - mače) potpeticom, ali bez obzira na to što ih lako možemo kupiti - na ulicama hrvatskih gradova baš ih i ne možemo vidjeti.

Štikle s kitten potpeticom Štikle s kitten potpeticom (Foto: Guliver/CoverImages)

Kratka i tanka potpetica u pravilu visoka između 3 i 5 centimetara osvojila je tek poneke trendseterice koje vole odvažnije modele cipela, ali u street style kombinacijama ipak prevladavaju klasične više potpetice ili pak modeli ravnih potplata.

"Kitten" potpetice na društvenim mrežama uvijek izazovu raspravu, a argumenti protivnika ovog trenda uglavnom se uvijek svedu na isto - nisu im lijepe. Stvarno izgledaju grozno. Eventualno samo za gospođe u godinama koje ionako ne smiju nositi visoke potpetice zbog zdravlja, jedan je od komentara s Instagrama.

Sviđaju li vam se "kitten" potpetice?

glasova:

 
Štikle s kitten potpeticom modne kuće Miu Miu Štikle s kitten potpeticom modne kuće Miu Miu (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju