Američka glumica Julia Roberts 28. listopada slavi 54. rođendan. Julia je rođena 1967. godine u gradiću Smyrna, a u kao djevojčica je sanjala da će biti veterinarka.

Nakon mature u srednjoj školi Campbell upisala je studij na Sveučilištu Georgia, ali nikada nije diplomirala jer se u međuvremenu zaljubila u glumu.

Odselila se u New York kako bi pokušala ostvariti glumačku karijeru, a prvi značajniji uspjeh ostvarila je 1988. godine kada je snimila film "Tajanstvena pizza". Zatim je uslijedio film "Čelične magnolije", koji joj je donio prvu nominaciju za Oscara u kategoriji najbolje sporedne glumice te prvi Zlatni globus.

Svijet se u nju zaljubio 1990. godine kada je u filmu "Zgodna žena" glumila prostitutku Vivian Ward, koja se zaljubljuje u bogataša Edwarda Lewisa (Richard Gere). I za tu je ulogu nominirana za Oscara, taj put u prestižnoj kategoriji najbolje glavne glumice.

Slika nije dostupna "Ja u ljubav vjerujem": Koja je slavna glumica žarko željela ukrasti ulogu Juliji Roberts?

Slika nije dostupna Julia Roberts nije bila prvi izbor! Koga je prava Erin Brockovich željela da je glumi u filmu?

Uslijedio je niz uspješnih filmova, a prvog i za sada jedinog Oscara osvojila je 2000. godine za hvaljenu izvedbu u filmu "Erin Brockovich".

Ako ste obožavatelj Julije Roberts i vjerujete da ste velik poznavatelj njezina glumačkog opusa, odigrajte naš zabavni kviz i provjerite svoje znanje.

Quiz Maker - powered by Riddle

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju