Film "Ja u ljubav vjerujem", hit redatelja Rogera Michella za koji je scenarij napisao Richard Curtis, neokrunjeni kralj britanskih romantičnih komedija, premijerno je prikazan u svibnju 1999. godine.

Bilo je očito da imamo megahit. Taj je film propisno romantičan. To je ključ Richardovih filmova. Zovu se romantične komedije, šale su u njima dobre, ali posebne su po tome što su iskreno romantične. On je romantičar, kazao je Hugh u intervjuu za GQ.

Prošla je 21 godina od trenutka kada su Julia Roberts i Hugh Grant osvojili srca gledatelja diljem svijeta ulogama holivudske zvijezde Anne Scott i londonskog knjižničara Willa Thackera.

Julia je i tada bila jedna od najvećih filmskih zvijezda i producenti su se trgali za njezino pojavljivanje u svojim filmovima pa ne čudi da su je željeli i za "Ja u ljubav vjerujem".

Slika nije dostupna "Ja u ljubav vjerujem": Zabavni kviz za prave obožavatelje omiljene romantične komedije

Kako dosadno i monotono. Bilo bi glupo da to radim, rekla je Julia svojem agentu kada joj je objasnio premisu filma u kojem bi skoro pa glumila samu sebe.

Međutim, predomislila se kada je pročitala Curtisov scenarij, a i to je napravila samo zato što je bila oduševljena njegovim scenarijem za film "Četiri vjenčanja i sprovod".

I dok se Julia nećkala, jedna druga glumica tada bi dala sve za tu ulogu. Bila je to - Nicole Kidman.

Nicole je to priznala Grantu u zajedničkom razgovoru za "Marie Claire". Prvo je spomenula kako se trebala pojaviti u filmu "Zapravo ljubav" u maloj ulozi, ali nije otkrila kojoj jer se više ne sjeća.

Jako sam željela i ulogu koju je Julia Roberts imala u filmu 'Ja u ljubav vjerujem'. Ipak, nisam bila dovoljno poznata za nju i nisam bila dovoljno talentirana, rekla je Nicole.

Nicole Kidman...

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju