SAN prirodna kozmetika koja se proizvodi u Hrvatskoj predstavlja dva nova proizvoda iz linije SAN SUN CARE za njegu kože prije i poslije sunčanja. Vodeći računa o tome da njega kože bude vrhunska i potpuno prirodna, glavni su sastojci proizvoda karotenoidi iz nekoliko biljnih ekstrakata dobivenih suvremenom tehnologijom koji čuvaju kožu od propadanja tijekom izlaganja suncu, te ulja, maslaci i biljni ekstrakti koji koži vraćaju vitalnost i vlagu nakon sunčanja.

 

SAN SUN CARE Zlatno ulje za preplanuli ten mirisni je bogati koktel karotenoida otopljenih u hranjivim uljima niskog zaštitnog faktora od sunca (SPF). Četiri su izvrsna izvora karotenoida u ovom ulju, od kojih je na prvom mjestu CO2 ulje pulpe pasjeg trna, zatim je tu macerat oraha pa CO2 ekstrakt mrkve te beta-karoten.

Karotenoidi su nam poznati kao spojevi koji voću i povrću daju narančastu boju, a u redovnoj prehrani važni su nam zbog svog zaštitnog učinka od oksidativnog stresa stanica. U kozmetici karotenoidi imaju sličnu, zaštitnu funkciju, stoga se redovno upotrebljavaju u kvalitetnijoj anti-age kozmetici te u proizvodima za kožu kojoj je potrebna intenzivna obnova i njega, poput kože koja je izlagana suncu, ali i za postizanje preplanulog tena. Posebnost karotenoida, osim zaštite, jest i učinak ubrzanog tamnjenja kože.

SAN prirodna kozmetika koja se proizvodi u Hrvatskoj predstavlja dva nova proizvoda iz linije SAN SUN CARE za njegu kože prije i poslije sunčanja



Djelovanje: CO2 ulje pulpe pasjeg (vučjeg) trna jedno je od ulja s najvećom koncentracijom karotenoida, za zaštitu i obnovu kože, kao i za postizanje lijepog preplanulog tena. CO2 ekstrakt mrkve u ulju jojobe je najbolji dostupan uljni ekstrakt mrkve, kvalitetniji je od uobičajenog macerata mrkve kakav je na našem tržištu u preparatima prirodne kozmetike uglavnom zastupljen. Uljni macerat oraha macerat je pripremljen po provjerenom, „domaćem“ receptu u suncokretovom za najbolji učinak na kožu.

Beta-karoten jedan je od glavnih predstavnika karotenoida za zaštitu kože, otopljen u sunokretovu ulju. Sezamovo ulje hranjivo je hladno tiješteno ulje s blagim zaštitnim faktorom, procijenjenog prirodnog SPF 4-6. Hladno tiješteno kokosovo ulje za hidrataciju kože, prevladava u privlačnom mirisu San Sun Care Zlatnog ulja. Bademovo ulje je klasik za njegu kože s esencijalnom linolnom masnom kiselinom. Sve je to začinjeno "zlatnim prahom" koji na direktnom sunčevom svjetlu daje neodoljiv sjaj kože.


SAN SUN CARE Umirujući losion poslije sunčanja
formuliran je tako da zadovolji potrebe kože za obnovom nakon izlaganja suncu, umirenju kože u slučaju pretjeranog izlaganja suncu, kao i za povratak hidratacije i svježine koži. Losion je blage žuto-narančaste boje zbog karotenoida iz nevena, a prevladavajući miris je lavanda, brzo se upija, a koža je nakon nanošenja mekana, nahranjena i hidratizirana.

Djelovanje: Eterično ulje prave lavande, Lavandula angustifiolia, omiljeno je u aromaterapiji za ublažavanje simptoma od pretjeranog izlaganja suncu. CO2 ekstrakt nevena standardiziran je na karotenoide, u tradicionalnoj fitoterapiji neven je prva asocijacija za obnovu kože u svim slučajevima kada joj je potrebna dodatna njega. Aloe vera za umirenje osjetljive kože. Galaktomanani iz gela aloe vere pridonose protuupalnom djelovanju i umirenju crvenila i nepoželjnih stanja kože.

Dekspantenol je molekula koja djeluje kao provitamin A i koristit se zbog iznimnog hidratacijskog učinka na kožu, ali i obnove kože. Shea maslac pruža dubinsku njegu, zaštitu i daje osjećaj zaglađenosti i mekane kože zbog obilja sterola. Kokosovo ulje ima iznimna hidratacijska i prehrambena svojstava prijeko potrebna koži koja je cijeli dan izložena moru i na suncu.

SAN SUN CARE Zlatno ulje za preplanuli ten i Umirujući losion poslije sunčanja ne sadrže konzervanse, parabene, umjetna bojila, silikone, niti umjetne mirise. Proizvodi nisu testirani na životinjama i proizvedeni su u Hrvatskoj prema originalnoj recepturi mr.sc. Jagode Ćerić mag.pharm.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju