Hrvatski predsjednički par došao je na privatnu audijenciju kod pape Franje u Vatikanu. Sanja Musić Milanović i Zoran Milanović s papom su se susreli u knjižnici papine rezidencije, a primanje je trajalo trideset minuta.

 

Strogi protokol nalaže da žene pred papom nose crninu, pa je i Sanja Musić Milanović nosila crnu haljinu dužine do koljena, koju je kombinirala uz deblje crne čarape i crne salonke. Elegantna haljina ima druge rukave i donji dio A kroja, a malo sjaja hrvatska prva dama dodala je sa svjetlucavim remenom i detaljem na kraju rukava.

Slika nije dostupna Sanja Musić Milanović: Nepogrešiva suknja za profinjeno izdanje prve dame

Prema protokolu, sve žene koje dolaze na privatnu audijenciju kod pape moraju nositi crninu, no neke žene imaju povlasticu koja im dopušta da nose bijelo. Također, obavezan je veo, osim ako žena ima kratku kosu, ali to pravilo je malo popustilo pa, primjerice, Sanja Musić Milanović nije nosila veo, kao niti prije nje Angela Merkel, Camilla Parker Bowles te supruga bivšeg premijera Tihomira Oreškovića, Sanja, koje su se pred papom pojavile bez pokrivala za glavu, a neke od njih nisu bile ni u crnini.

Slika nije dostupna Audijencija kod Pape: Zašto je Sanja Musić Milanović nosila crnu, a kraljica Letizia bijelu haljinu?

Privilegiju da pred papom nose bijelo trenutačno ima sedam žena na svijetu, a ta povlastica zove se il privilegio del bianco na talijanskom, odnosno privilegija bijelog. Imaju je neke katoličke kraljice, princeze i vojvotkinje: Charlene od Monaca, velika vojvotkinja Luksemburga Marija Tereza, dvije belgijske kraljice (Matilde, supruga kralja Filipa i Paola, njegova majka), španjolska kraljica Letizia i kraljica Sofia te Marina, princeza od Napulja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju