Princ Harry svojevremeno je nosio titulu najpoželjnijeg neženje na svijetu.

Galerija Jordanski princ Hussein Princ Hussein i kraljica Rania na MET Gali 2016. godine Princ Hussein sa sestrom Salmom, tatom Abdullahom, mamom Ranijom i sestrom Iman +2 Hussein s mamom Ranijom i tatom Abdullahom nakon promocije na sveučilištu Georgetown

Otkako je u braku s Meghan Markle, na tom popisu otvorilo se novo mjesto za druga slavna imena iz kraljevskih obitelji diljem svijeta.

Među trenutno najpoželjnijim neženjama nalazi se i jordanski princ Hussein bin Abdullah. Sin jordanskog kralja Abdullaha II. i kraljice Ranije prvi je u nizu za nasljeđivanje očeve krune, a od 2012. godine i svoje punoljetnosti preuzeo je pojedine ceremonijalne kraljevske službene dužnosti.

Studirao je međunarodnu povijest na sveučilištu Georgetown u Washingtonu i diplomirao 2016. godine, a 2017. je diplomirao na Kraljevskoj vojnoj akademiji Sandhurst.

Hussein s mamom Ranijom i tatom Abdullahom nakon promocije na sveučilištu Georgetown Hussein s mamom Ranijom i tatom Abdullahom nakon promocije na sveučilištu Georgetown (Foto: Profimedia)

Ovaj naočiti poručnik Jordanskih oružanih snaga imao je samo 20 godina kada je postao najmlađa osoba koja je predsjedala sjednicom Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda.

Nadgledao je debatu o metodama prevencija priključivanja mladih ljudi ekstremističkim grupama, a tadašnji glavni tajnik UN-a, Ban Ki-moon, kazao je kako Hussein “još nema ni 21 godinu, a već je lider za 21. stoljeće”.

Princ je poprilično popularan i na Instagramu - njegov službeni profil trenutno ima 2,3 milijuna pratitelja. Međutim, u broju pratitelja uspjela ga je nadmašiti njegova mama. Kraljicu Raniju trenutno prati gotovo šest milijuna ljudi.

Princ Hussein i kraljica Rania na MET Gali 2016. godine Princ Hussein i kraljica Rania na MET Gali 2016. godine (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju