Princ Harry svojevremeno je nosio titulu najpoželjnijeg neženje na svijetu.

Otkako je u braku s Meghan Markle, na tom popisu otvorilo se novo mjesto za druga slavna imena iz kraljevskih obitelji diljem svijeta.

Među trenutno najpoželjnijim neženjama nalazi se i jordanski princ Hussein bin Abdullah. Sin jordanskog kralja Abdullaha II. i kraljice Ranije prvi je u nizu za nasljeđivanje očeve krune, a od 2012. godine i svoje punoljetnosti preuzeo je pojedine ceremonijalne kraljevske službene dužnosti.

Studirao je međunarodnu povijest na sveučilištu Georgetown u Washingtonu i diplomirao 2016. godine, a 2017. je diplomirao na Kraljevskoj vojnoj akademiji Sandhurst.

Ovaj naočiti poručnik Jordanskih oružanih snaga imao je samo 20 godina kada je postao najmlađa osoba koja je predsjedala sjednicom Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda.

Nadgledao je debatu o metodama prevencija priključivanja mladih ljudi ekstremističkim grupama, a tadašnji glavni tajnik UN-a, Ban Ki-moon, kazao je kako Hussein “još nema ni 21 godinu, a već je lider za 21. stoljeće”.

Princ je poprilično popularan i na Instagramu - njegov službeni profil trenutno ima 2,3 milijuna pratitelja. Međutim, u broju pratitelja uspjela ga je nadmašiti njegova mama. Kraljicu Raniju trenutno prati gotovo šest milijuna ljudi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju