Vanja Šego s mužem, dvoje djece i dvije mačke živi u stanu u Čitluku, a budući da joj je ovo već treća stambena nekretnina, dugo je koketirala s raznim stilovima u uređenju te smatra da sam prostor nameće neka svoja pravila. Glavna zvijezda stana je šarmantni balkon na kojem ima i krevet.

Galerija U domu Vanje Šego iz Čitluka glavna zvijezda je šarmantni balkon na kojem ima i krevet - 7 U domu Vanje Šego iz Čitluka glavna zvijezda je šarmantni balkon na kojem ima i krevet - 12 U domu Vanje Šego iz Čitluka glavna zvijezda je šarmantni balkon na kojem ima i krevet - 9 +9 Šarmantno uređeni balkon oduševljava i Vanjine goste

Dva stana i kućica uređeni su u potpuno drugačijim stilovima. Ovaj dio stana zbog svog specifičnog dugog, a užeg prostora nametnuo je nježne boje da otvori prostor, a uvijek sam voljela prirodne materijale. Tako da mi je spoj skandinavskog i tog nekog 'cozy' elegantnog bio pun pogodak, kaže Vanja. Detalji su joj jako bitni, a najbitniji i najdraži su joj "uradi sam" projekti, pa je tako od starih greda izradila police, a lampione prenamijenila u lustere. Police su joj, dodaje, velika strast i može provoditi sate u njihovu dekoriranju.

U domu Vanje Šego iz Čitluka glavna zvijezda je šarmantni balkon na kojem ima i krevet - 8 Šarmantno uređeni balkon oduševljava i Vanjine goste (Foto: Instagram@interiorvanji)

Ipak, prostor koji plijeni najviše pažnje i koji je glavna zvijezda Vanjina doma jest prelijepo uređeni balkon. Ono što osvaja na prvi pogled jest krevet koji je svoje mjesto na balkonu, otkriva Vanja, dobio spontano jer voli dijelove koje može dekorirati jastucima, a stavljen je i iz praktičnih razloga.

Balkon je, bez lažne skromnosti, svakom gostu točka na i jer uz to što je ugodan oku, jako je udoban i funkcionalan. Živim u Hercegovini, gdje ljeti temperature dosežu visoke brojke, tako da spavanje na balkonu bude odličan izbor. Nažalost, prostor ne dozvoljava još jedan krevet, a ovaj sam ljetos prepustila mužu jer teže podnosi vrućine, a ja ne volim spavati dok radi klima uređaj. Užitak je spavati pod vedrim nebom i buditi se uz pjev ptičica, opisuje.

U domu Vanje Šego iz Čitluka glavna zvijezda je šarmantni balkon na kojem ima i krevet - 3 Dom Vanje Šego iz Čitluka uređen je u spoju skandinavskog i 'cozy' elegantnog stila (Foto: Instagram@interiorvanji)

Svih pet-šest četvornih metara, koliko je balkon velik, dobro su iskorišteni. Tri strane balkona su zatvorene, a samo je jedna otvorena, što smanjuje mogućnost problema koje izazove ljetna kiša ili jak vjetar. Uz krevet, na balkonu se nalaze stolice, police za cvijeće i bilje, te ostaje dovoljno prostora za kretanje.

Balkon u Rijeci od tri kvadrata koji je skupio 13.000 lajkova - 5 Balkon u Rijeci od tri kvadrata koji je oduševio svijet i skupio 13.000 lajkova

Na balkonu provodimo puno vremena, tu se obično odvijaju ljetna druženja. Većina mojih ili kćerkinih prijatelja kad dođe, ide ravno na balkon. Tu se družimo i opuštamo uz neko piće i uživamo, kaže. I Vanji je balkon najdraži dio njezina doma, a kako bi postao oaza mira kroz cijelu godinu, a ne rezerviran samo za ljetne mjesece, namjerava ga i ostakliti.

Svi dijelovi stana su mi dragi, kupaonicu s walk-in tušem smatram jako dobrim i praktičnim rješenjem koje bih svima preporučila. Kuhinja koju smo dovezli izdaleka na kraju je bila kriva, tako da smo se oko nje jako namučili, ali sad izgleda baš kako sam htjela, podijelila je s nama Vanja Šego iz Čitluka.

U domu Vanje Šego iz Čitluka glavna zvijezda je šarmantni balkon na kojem ima i krevet - 1 Romantična večernja atmosfera u prelijepo uređenom domu Vanje Šego iz Čitluka (Foto: Instagram@interiorvanji)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju