Vanja Šego s mužem, dvoje djece i dvije mačke živi u stanu u Čitluku, a budući da joj je ovo već treća stambena nekretnina, dugo je koketirala s raznim stilovima u uređenju te smatra da sam prostor nameće neka svoja pravila. Glavna zvijezda stana je šarmantni balkon na kojem ima i krevet.

Galerija Balkon Vanje iz Čitluka Balkon Vanje iz Čitluka Balkon Vanje iz Čitluka +10 Vanja na balkonu provodi jako puno vremena

Dva stana i kućica uređeni su u potpuno drugačijim stilovima. Ovaj dio stana zbog svog specifičnog dugog, a užeg prostora nametnuo je nježne boje da otvori prostor, a uvijek sam voljela prirodne materijale. Tako da mi je spoj skandinavskog i tog nekog 'cozy' elegantnog bio pun pogodak, kaže Vanja.

Detalji su joj jako bitni, a najbitniji i najdraži su joj "uradi sam" projekti, pa je tako od starih greda izradila police, a lampione prenamijenila u lustere. Police su joj, dodaje, velika strast i može provoditi sate u njihovu dekoriranju.

Balkon Vanje iz Čitluka Glavna zvijezda dnevnog boravka je ljuljačka (Foto: Instagram@Vanja Šego)

Ipak, prostor koji plijeni najviše pažnje i koji je glavna zvijezda Vanjina doma jest prelijepo uređeni balkon. Ono što osvaja na prvi pogled jest krevet koji je svoje mjesto na balkonu, otkriva Vanja, dobio spontano jer voli dijelove koje može dekorirati jastucima, a stavljen je i iz praktičnih razloga.

Svih pet-šest četvornih metara, koliko je balkon velik, dobro su iskorišteni. Tri strane balkona su zatvorene, a samo je jedna otvorena, što smanjuje mogućnost problema koje izazove ljetna kiša ili jak vjetar. Uz krevet, na balkonu se nalaze stolice, police za cvijeće i bilje, te ostaje dovoljno prostora za kretanje.

Na balkonu provodimo puno vremena, tu se obično odvijaju ljetna druženja. Većina mojih ili kćerkinih prijatelja kad dođe, ide ravno na balkon. Tu se družimo i opuštamo uz neko piće i uživamo, kaže. I Vanji je balkon najdraži dio njezina doma, a kako bi postao oaza mira kroz cijelu godinu, a ne rezerviran samo za ljetne mjesece, namjerava ga i ostakliti.

Svi dijelovi stana su mi dragi, kupaonicu s walk-in tušem smatram jako dobrim i praktičnim rješenjem koje bih svima preporučila. Kuhinja koju smo dovezli izdaleka na kraju je bila kriva, tako da smo se oko nje jako namučili, ali sad izgleda baš kako sam htjela, podijelila je s nama Vanja Šego iz Čitluka.

Balkon Vanje iz Čitluka Vanjin balkon mijenja se s godišnjim dobima (Foto: Instagram@Vanja Šego)

U nekoliko koraka do balkona koji će i tijekom jeseni biti omiljeno mjesto za uživanje Uređenje balkona Uređenje balkona Uređenje balkona +6 Uređenje balkona 10 jesenskih cvjetova koji će krasiti vrt do prvog snijega Jesensko cvijeće - 7 Jesensko cvijeće - 10 Jesensko cvijeće - 9 +7 Jesensko cvijeće - 8

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju