Dvadesete godina života po mnogočemu su najljepše, ali i najzbunjujuće godine. U duši su mnogi još uvijek dijete, a s druge strane treba sazrijeti i preuzeti odgovornost za vlastiti život. To su i godine čestih preispitivanja, nesigurnosti i sumnji jesmo li dovoljno dobri i sposobni za nešto.

Galerija Savjet koji biste dali sami sebi kad vam je bilo 20 godina - 12 Savjet koji biste dali sami sebi kad vam je bilo 20 godina - 9 Savjet koji biste dali sami sebi kad vam je bilo 20 godina - 3 +17 Savjet koji biste dali sami sebi kad vam je bilo 20 godina

I dalje se uspoređujemo s drugima i tražimo tuđa odobravanja, a sve je to posljedica nedovoljne zrelosti i manjka životnog iskustva. A upravo u dvadesetima stječemo brojne životne lekcije i iskustva koja će nam pomoći u tridesetima, četrdesetima,...

Savjet koji biste dali sami sebi kad vam je bilo 20 godina - 19 Savjet koji biste dali sami sebi kad vam je bilo 20 godina (Foto: Zadovoljna.hr)  

Ljudi u dvadesetima skloni su i velikoj samokritičnosti, nesigurnostima i dvojbama, ali njihova velika prednost je u tome što su puni energije i mogu što god zamisle. Možda nekad imamo osjećaj da smo potratili vrijeme jer smo se opterećivali krivim stvarima, trošili vrijeme na nevažne stvari. Ako je prošlo već neko vrijeme otkako ste prešli dvadesete, vrlo je vjerojatno da ste barem jednom pomislili: Eh, da mi je opet imati 20 i današnju pamet!

No, žaliti za prošlošću nema smisla, već iz nje učimo i stječemo iskustva. U našoj objavi na Facebooku pitali smo vas koji je najvažniji savjet koji biste dali sami sebi kad vam je bilo 20 godina, a vaši odgovori možda će nekome, tko je sada u dvadesetima, pomoći da mu te mlade godine prođu još ljepše. Neki od tih savjeta vrijede u svakom desetljeću života, a i zlata vrijede!

Djevojčica Draga djevojčice, vrijediš mnogo više od brojke na vagi, od odjeće koju nosiš i od ocjena u knjižici

U fotogaleriji na početku teksta izdvojili smo 20 vaših savjeta koje biste dali sami sebi s 20 godina, a jedan možemo početi slijediti istog časa – više voli sebe.

Savjet koji biste dali sami sebi kad vam je bilo 20 godina - 5 Savjet koji biste dali sami sebi kad vam je bilo 20 godina (Foto: Zadovoljna.hr)

Savjet koji biste dali sami sebi kad vam je bilo 20 godina - 7 Savjet koji biste dali sami sebi kad vam je bilo 20 godina (Foto: Zadovoljna.hr)

Savjet koji biste dali sami sebi kad vam je bilo 20 godina - 2 Savjet koji biste dali sami sebi kad vam je bilo 20 godina (Foto: Zadovoljna.hr)

10 moćnih rečenica Marije Jurić Zagorke koje odzvanjaju i danas Marija Jurić Zagorka Citati Marije Jurić Zagorke - 8 Citati Marije Jurić Zagorke - 7 +7 Citati Marije Jurić Zagorke - 6

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju