Mnogi budući mladenci suoče se s istim problemom. Imaju datum vjenčanja i salu, ali ne i finalni popis gostiju. Kako ga suziti, koga pozvati, a koga izostaviti s popisa? Upravo to pitanje muči mladence, a pomoći im mogu savjeti njujorških organizatorica vjenčanja Amy Shey Jacobs i Leah Weinberg.

Kada slažete popis gostiju, sjetite se da ljudi koji će tamo biti prisutni moraju biti osobe koje poznajete i s kojima želite slaviti svojevrsnu svetost tog dana, objašnjava Jacobs.

Najvažnije je da uz vas budu osobe s kojima uistinu želite provesti jedan od najljepših dana u svom životu. S obzirom na to da su obje imale prilike vidjeti mnogo vjenčanja s problematičnim gostima, Jacobs i Weinberg itekako dobro znaju kome ne biste trebali poslati pozivnicu.

1. Osobe sklone dramatiziranju

Vjenčanje i svadba moraju biti ugodan dan tijekom kojeg se nećete zamarati s obiteljskim ili prijateljskim dramama, kaže Weinberg. Svi u svom okruženju imamo poneku osjetljivu osobu kojoj ništa nije po volji, koja voli komplicirati i unositi nemir u društvo. To je tip osobe koji definitivno ne želite na svom vjenčanju jer je mala vjerojatnost da će baš na vaš važan dan odustati od svog karakterističnog dramatiziranja.

Weinberg savjetuje da zapravo budete iskreni s tom osobom, objasnite zašto ste zabrinuti i zašto je ne namjeravate pozvati. Vaš potez možda može izazvati pozitivnu reakciju, promišljanje i promjenu, a ako se dogodi suprotna stvar onda barem znate da ste donijeli dobru odluku i možda je vrijeme da razmislite i o budućnosti tog odnosa.

2. Osobe s kojima niste u skladnim odnosima

Weinberg smatra kako će pozivanje nekog reda radi naštetiti energiji svadbe. Mnogi su se našli u toj situaciji i napravili grešku. Time u sebi stvarate neugodan osjećaj da među gostima postoji osoba koju biste najradije izbjegavali tijekom cijele svadbe, umjesto da budete opušteni i iskreno sretni prilikom susreta sa svakim gostom.

Isto vrijedi i za ljude koje ne poznajete dobro. U našem podneblju čest je slučaj da roditelji na vjenčanje svoje djece zovu svoje prijatelje ili daljnju rodbinu koji njihova djeca nikad nisu ni vidjela. Što god vaši roditelji rekli i koliko god se ljutili na vas, zapamtite da nemate obvezu na svoje vjenčanje zvati osobe s kojima nemate nikakav odnos.

3. Kolege ili klijenti s posla s kojima nemate prijateljski odnos

Lijepo je što želite da se vaše kolege, šef ili klijenti zabave s vama, ali nemojte da vaše vjenčanje postane team building, kaže Jacobs. Nema potrebe da na svadbu zovete kolege s kojima niste razvili nikakav prijateljski odnos izvan posla. Mnogi smatraju kako je to obveza i dio poslovne kulture, ali osobe s kojima se zapravo ne družite sigurno vam neće zamjeriti što ih niste pozvali na svadbu. Ako vam i zamjere - problem je u njima i njihovom egu, a ne u vama i vašoj odluci koja je potpuno ispravna.

Provjerite na čemu nikad ne biste trebali štedjeti kad organizirate vjenčanje. 

Provjerite koji su to najveći trendovi u vjenčanjima u godini pred nama, dva se posebno ističu Trendovi u vjenčanjima u 2024. Trendovi u vjenčanjima u 2024. Trendovi u vjenčanjima u 2024. +6 Trendovi u vjenčanjima u 2024.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju