Ako tanke usne želite pretvoriti u pune, za to vam nisu potrebni estetski zahvati nego samo malo spretnosti u nanošenju šminke i pravilna njega


1. Izbjegavajte bogate tamne nijanse ruževa.
Naime, one neće stvoriti iluziju punih usana. To ćete najlakše postići s nude i nježnim ružičastim nijansama. Olovkom u neutralnoj nijansi prvo lagano iscrtajte usne tik izvan njihove prirodne linije i onda ih ispunite istom olovkom. Zatim nanesite kremasti ruž u sličnoj nijansi.

Sjajilo nanesite samo na centar gornje i donje usne.

2. Strateški upotrebljavajte sjajilo. Nemojte ga nanositi na čitave usne. Umjesto toga stavljajte ga samo na centar donje i gornje usne. Na taj način sjajilo će reflektirati svjetlost i usnama dati 3D efekt. Za stopostotni učinak stavite malo highlightera na Kupidov luk (usjek iznad gornje usne).

3. Birajte upečatljiv make up za oči. Smokey eye, dugačke umjetne trepavice, pune obrve – sve će ovo staviti naglasak na vaše oči, preusmjeriti pažnju na njih i sjajno izgledati uz neutralne tonove na usnama.

4. Hidratizirajte usne. Prirodno tanke usne izgledat će još tanje ako su suhe. Stoga ih hidratizirajte uz pomoć balzama, ali također pripazite na redovan unos vode kako biste organizam održali svježim.

5. Zaštitite ih od sunca. Poznato je da su UV zrake izrazito štetne. Uništavaju kolagen zbog čega se usne stanjuju pa će prirodno tanke usne izgledati još tanje. Zato upotrebljavajte balzam sa zaštitom od sunčevih zraka.

SAVJET PLUS:
Uz piling, pastu za cirkulaciju i ciklu također možete doći do punijih i crvenih usana bez pomoći ruža.
Također možete sami izraditi prirodni balzam za njegu i nijansiranje usana.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju