Želite li provesti vikend u savršenoj kombinaciji mora i planina, sudjelujte na 3. izdanju utrke Paklenica Trail koja se održava 2. svibnja na Rivijeri Paklenica.

Predbilježite se za utrku čim prije na stranici organizatora www.mt-croatia.com jer se prijave primaju do 28. travnja. Na istoj stranici možete doznati i sve detelje utrke. Paklenica Trail 2015. International  održava se u sklopu XVI. Međunarodnog susreta penjača i planinara pod pokroviteljstvom J.U. NP Paklenica, u organizaciji Mountain Traveller Croatia.

Utrka se odvija u dvije kategorije: Pjeskarica (15 km) i Three Canyons (40 km), dok najveći izazov penjače čeka u obliku vertikalne utrke Absolute Paklenica (14km/1810m+).

Kategorija Pjeskarica je dobila naziv po velebitskom stenoendemu koji raste samo u kanjonima Male i Velike Paklenice i nigdje drugdje na svijetu. Prolazi novouređenom edukativnom stazom koja počinje od ulaza u NP Paklenicu. Ova kategorija prilagođena je svim skupinama: trkačima i rekreativcima.

Three Canyons (40km) utrka vodi najatraktivnijim dijelovima NP Paklenice i prelazi preko čak tri kanjona te je prilagođena trkačima sa boljom fizičkom kondicijom.

Vertikalna utrka Absolute Paklenica počinje na samom moru i vodi  najdirektnijom stazom do drugog najvišeg vrha Velebita, Sv. Brdo (1757 m/nv) gdje je ujedno i cilj utrke. Ostaje vidjeti, poručuje organizator, tko će imati najbrže vrijeme za ovo apsolutno ludilo i tko će steći titulu Absolute Runner-a.

Prije utrke sudionike će zagrijavati poznati fitnes treneri, a na startu će ih razbuditi DJ. Program je upotpunjen sajmom autohtonih proizvoda Zadarske županije, štandovima s hrpom hrane i pića, štandovima poznatih proizvođača planinarske i trkačke opreme, štandom za nutricionističko savjetovanje, a nakon utrke i obroka slijedi opuštanje uz koncert uživo na Trgu Marasovića, dok oni neumorni mogu produžiti na After Trail Party u centru Starigrada u caffe bar Sport.

Za sve sudionike organizator je osigurao dry-fit majice, a događanje će na startu i na cilju utrke, ali i negdje po vrletima Velebita pratiti kamere.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju