Hladno vrijeme našim outfitima dodaje nove slojeve i modne dodatke koji nadograđuju naš stil. Predimenzionirani vuneni šalovi ili elegantne kožne rukavice jedva dočekamo nositi jer sve što odjenemo podignu na višu i zanimljiviju razinu.

Ipak, jedan je odjevni predmet jednako i voljen i omražen, neodoljiv, a istovremeno i zamoran. Riječ je, dakako, o kapi.

Kraljica zimske odjevne kombinacije pretvara se u objekt frustracije nakon što uđemo u toplu prostoriju i skinemo je s glave. Frizura koju smo pomno uređivali više ne postoji i ostajemo sa spljoštenom kosom ili raščupanim neredom na glavi.

Kako bismo vam ove zime olakšali te svima nam poznate muke, donosimo vam šest savjeta kojima ćete doskočiti hat hair fenomenu.

Nanesite šampon za suho pranje

Kada vam je potrebno trenutačno osvježenje frizure, suhi šampon je uvijek dobro rješenje, pogotovo za kosu sklonu ravnanju. Osim dodavanja volumena, suhi šampon trenutno će upiti masnoću ili ulje koje se vjerojatno nakupilo na tjemenu i korijenu, što će rezultirati čišćom, obnovljenom kosom. Također, pomoći će i rješavanju problema s elektricitetom.

Slika nije dostupna 10 šampona uz koje će kosa biti mekana i sjajna unatoč hladnoći i suhom zraku

Dobro osušite kosu

Najveća greška koju možete napraviti kada je nošenje pokrivala za glavu u pitanju jest staviti ga na glavu dok vam kosa nije potpuno suha. Tako će vam se kosa spljoštiti i lako poprimiti oblik kape. Kako biste to izbjegli, pobrinite se da vam kosa bude potpuno suha prije nego što na nju stavite šešir ili kapu.

Razdijelite kosu u suprotnom smjeru od uobičajenog

Ako razdijelite kosu na drugačiju stranu nego inače, lako ju možete vratiti na uobičajenu stranu kad skinete kapu. To će pomoći stvoriti volumen u kosi jer će se spljoštiti samo na jednoj strani. Kada ju prebacite na uobičajenu stranu, vratit ćete volumen i kosa će vam izgledati dobro.

Odaberite kapu od prirodnog materijala

Vunena kapa Kape od prirodnih materijala najbolji su izbor (Foto: Getty Images)

Šešir od 100% pamuka ili vune puno će bolje pristajati vašoj kosi jer neće stvarati puno elektriciteta. Kape od sintetičkog materijala stvaraju više elektriciteta i stoga ih treba izbjegavati.

Nanesite lak za kosu na korijen

Poprskajte lak za kosu po korijenu, to će pomoći smanjiti elektricitet, ali će i zadržati volumen. Podignite dijelove kose oko korijena i poprskajte malu količinu laka za kosu ispod tih dijelova. Za veći volumen, vrhovima prstiju pogurnite kosu pri korijenu prema gore, tako da bude podignuta od tjemena.

Odaberite pravu frizuru

Na neke će frizure kapa gotovo uvijek utjecati, koliko god se trudili to izbjeći. No možete odabrati frizuru koja izgleda lijepo čak i kad skinete šešir ili kapu. Frizure koje idu ruku pod ruku s pokrivalom za glavu su pletenice, niski repovi, niske punđe, čak i valovita kosa.

15 kultnih frizura slavnih žena koje se i danas rado kopiraju Audrey Hepburn Shirley Temple Veronica Lake +11 Louise Brooks

Lažni volumen: Sedam frizura koje sjajno pristaju ženama s tankom kosom Michelle Williams - gusti pixie Bella Hadid - tupi bob Michelle Williams - gusti pixie +4 Kristen Bell - valoviti bob

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju