U arsenalu dijeta, ali i moćnih saveznika vitke linije jedan se izdvaja zbog nevjerojatne lakoće primjene. Ne zahtjeva vježbanje i posebno odricanje već dapače unos određenog napitka

Prilikom topljenja mrskih kilograma jedan od najvećih saveznika je voda. Izvrstan pomagač ukoliko želite 'isprati' tijelo od toksina i vi[ka masno'e. Premda ljude u grubo možemo podijeliti na one koji vječito pri ruci imaju bocu ili čašu vode i one koji se jedva sjete popiti minimum, svakako treba imati na umu da voda osim na zdravlje itekako utječe i na izgled.

Osim što će dostojno zamijeniti neke gazirane i slatke napitke, osigurat će vam da vam se kilogrami nestanu bez dodatnih napora.

Zanimljive su i preporuke nekih stručnjaka koji upozoravaju kako često brkamo osjećaj gladi i žeđi. Stoga bismo svakako, kažu, prije jela trebali popiti čašu vode.

ČAŠA VODE PRIJE JELA
Dijetetičarka Emily Dubyoski iz Johns Hopkins Weight Management Centra u Baltimoreu savjetuje da kada nas uhvati glad popijemo 2 decilitra vode i sačekamo 10 minuta. Tek nakon tog mini tekućeg trika vidjet ćemo jesmo li ustvari bili gladni ili žedni.

ČAŠA VODE NAKON JELA
Metabolizam ćete ubrzati ako popijete čašu vode tijekom jela i još jednu nakon jela. Efekti koje čaša vode ima na metabolizam osjete se već 10 minuta nakon što je popijete, a najveće ubrzanje metabolizam dobiva oko 30 - 40 minuta nakon što smo unijeli tekućinu u organizam.

BLAGODATI VODE
Osim toga, tijelo se sastoji od gotovo 70 posto tekućine, a funkcije koje one obavljaju u tijelu su bezbrojne. Utječu na probavu, apsorpciju hranjivih tvari, cirkulaciju krvi, transport nutrijenata, ali i održavanje tjelesne temperature.

Piti dovoljno količina vode slažu se mnogi stručnjaci zbog svih tih faktora izvrstan je saveznik u borbi s kilogramima. Ne zahtjeva nikakvo odricanje samo kontrolu redovitog unosa tekućine koja će pomoći tijelu lakše otopiti višak.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju