Jeste li znali da dvije od pet žena u svijetu imaju srce i do pet godina starije od ostatka tijela? Ovaj podatak trebao bi vas potaknuti da razmislite o zdravlju svoga najvažnijeg mišića u tijelu. Želite li saznati koliko je staro vaše srce, napravite ovaj kratki test.

Starenje je dio prirodnog procesa, a prve znakove vidimo na licu, tijelu i koži, i to u obliku bora i sijedih vlasi. No starenje se događa i u našem organizmu, a ono nas ponekad može iznenaditi.

Jeste li znali da dvije od pet žena u svijetu imaju srce i do pet godina starije od ostatka tijela?

Naime, istraživanje američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pokazalo je da dvije od pet žena imaju srce čak pet godina starije od ostatka tijela. Takozvani sindrom starog srca odnosi se na njegovo zdravlje i rad, što može biti pokazatelj mogućih budućih bolesti.

Želite li izračunati koliko je staro vaše srce, testirajte se uz pomoć ovog KALKULATORA SRCA.

Srce i stetoskop Zapamtite: Pravilo broj jedan koje pomaže kod nepravilnog rada srca

U kalkulator trebate unijeti podatke o svom godištu, krvnom tlaku, tjelesnoj visini i težini, stanju šećera u krvi (dijabetesu) te jeste li pušač. Rezultat bi trebao otkriti stanje vašeg srca, ali i postotak rizika od oboljenja od srčanih bolesti u idućih deset godina.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju