Ljestvice o korupciji i skupoći života Hrvatima definitivno ne idu u prilog, ali kad se kaže da su među vodećim svjetskim ljubavnicima, nacionalni ponos cvjeta više nego zbog svjetske nogometne bronce '98.

Za korupciju, nažalost, znamo da nije mit, no što je sa seksulanim životom i navikama? 

Koliko je tu istine, a koliko pretjerivanja, koristimo li uopće savjete seksologa i jesmo li spremni priznati svoje seksualne frustracije, istražila je ekipa Provjerenog.

Kako kažu istraživanja, prosječan Hrvat vodi ljubav 134 puta na godinu, što je otprilike 2 do 3 puta tjedno. Prema tim istim istraživanjima koje provodi Durex, samo su Grci veći ljubavnici od nas.

- Kako su kod nas svi natječaji moontirani, vjerujem da je i to istraživanje, na naš način, naš hrvatski način, montirano. Da smo sami sebi malo perje pogladili, smatra Milana Vuković Runjić, kolumnistica i književnica.

Seksualno osvješteni Hrvati tako su na Rabu reagirali zbog nekoliko onih slobodoumnih te stavili natpis 'Zagranjeno pušenje u autu', a time nisu mislili na cigarete. Navodno im je zasmetalo što su neki slobodnijeg duha, usred bijela dana, u autu prakticirali neke seksualne igrice.

Ipak, konzervativna Hrvatska, kako će mnogi reći, posljednjih se godina počinje osvještavati i u seksualnom smislu. Uz povećan broj seks shopova, povećao se i broj ljudi koji o svojim seksualnim problemima pričaj i pokušavaju ih riješiti.

-Trećina žena i četvrtina muškaraca, najmanje, ima neke smetnje u seksualnom smislu. Ženama su najčešće smetnje s orgazmon, a kod muškaraca najčešće su smetnje erektiva disfunkcija i prijevremena ejakulacija, rekla je Ida Šamanović, seksualna psihoterapeutkinja.

Ipak, kako se slažu stručnjaci, rezultati ovih anketa ovise o onima koji u njima sudjeluju. Ipak kako su se složili građani Zagreba, nacionalni ponos podiže i umješnost u spavaćaoj sobi, pa makar ona bila i malo dotjerana. 

O ostalim seksualnim navikama Hrvata više pogledajte u priloženom videu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju