Gubitak voljene osobe česta je tema filmskih uradaka. Mnogi filmaši vjerno su na velikim ekranima prikazali proces tugovanja za najmilijima i dočarali emocije koje smo svi iskusili.

Galerija Nebesa Jako glasno i nevjerojatno blizu Čelične magnolije +3 Ja ću budan sanjati

Upravo zbog toga što se možemo poistovjetiti sa situacijama koje su u njima prikazane, ta nam ostvarenja često pružaju utjehu i pomažu da se nosimo s najtežim životnim situacijama. U nastavku pogledajte koji to filmovi vraćaju nadu u novi početak nakon velike tuge.

1. NEBESA

Nebesa Nebesa (Foto: Profimedia)

Prvi na listi nije igrani film nego animirani. Glavni lik ovog popularnog crtića nastalog u suradnji Disneyja i Pixara je prodavač balona Carl Fredricksen. Nakon života prepunog divnih trenutaka, Carl ostaje bez svoje voljene Ellie te postaje usamljen i ogorčen. U želji da ispuni njihovu veliku zajedničku želju, odluči sve svoje balone zavezati za njihovu kućicu i odletjeti u tropski raj koji su žarko željeli posjetiti. Društvo mu pravi neočekivani suputnik, optimistični dječak Russell uz pomoć kojeg Carl naposljetku shvaća da u svom životu i dalje ima mnogo toga čemu se može i mora radovati.

2. JAKO GLASNO I NEVJEROJATNO BLIZU

Jako glasno i nevjerojatno blizu Jako glasno i nevjerojatno blizu (Foto: Guliver/CoverImages)

Dječak Oskar (Thomas Horn) izgubio je svog oca (Tom Hanks) u terorističkom napadu na New York 11. rujna 2001. godine. Teško se nosi sa smrti oca, a utjehu ne pronalazi ni u majci (Sandra Bullock) koja i sama nosi teret velike tuge. Oskar je uvjeren da mu je otac negdje u New Yorku ostavio svoju posljednju poruku i kada u njegovom ormaru pronađe misteriozan ključ, uputi se u veliku potragu koja mu naposljetku pomogne da prihvati težak gubitak i pronađe novi smisao.

3. ČELIČNE MAGNOLIJE

Čelične magnolije Čelične magnolije (Foto: Guliver/CoverImages)

M'Lynn ( Sally Field) se priprema za vjenčanje svoje kćeri Shelby (Julia Roberts) u salonu prijateljice Truvy Jones (Dolly Parton). Shelby, koja boluje od dijabetesa, padne u hipoglikemički šok tijekom priprema, ali brzo se oporavi. M'Lynn otkriva kako je doktor Shelby rekao da ne bi smjela rađati djecu i upravo je to noć prije vjenčanja uzrokovalo svađu između mladenaca. Shelby je željela odustati od braka kako ne bi svom zaručniku uskratila mogućnost da ima djecu, ali svadba se ipak održi. Kako vrijeme prolazi, ova mala i složna skupina žena zajedno prolazi kroz velike životne radosti i tragedije.

4. JA ĆU BUDAN SANJATI

Ja ću budan sanjati Ja ću budan sanjati (Foto: Guliver/CoverImages)

Kada Chris Nielsen (Robin Williams) pogine u automobilskoj nesreći, njegov duhovni vodič Albert (Cuba Gooding Jr.) vodi ga kroz zagrobni život. U tom novom i predivnom svijetu, Chris može biti što god poželi, ali sve to njemu ne vrijedi ništa kada sazna da je njegova supruga Annie (Annabella Sciorra) počinila samoubojstvo i zato završila u paklu. Chris ignorira Albertova upozorenja i odluči napraviti sve što je u njegovoj moći kako bi spasio Annie, ali ubrzo shvaća da će to biti puno teže nego što je mislio.

5. P.S. VOLIM TE

Snimat će se nastavak filma P.S. Volim te P.S. Volim te (Foto: Outnow.ch)

Amerikanka Holly Kennedy (Hilary Swank) ostaje bez ljubavi svog života kada njezin suprug Gerry (Gerard Butler) premine od posljedica bolesti. Znajući da će to shrvati Holly, Gerry je prije svoje smrti napravio plan uz pomoć kojeg će joj olakšati tugu i ohrabriti je da krene naprijed. Na svoj 30. rođendan, Holly dobiva prvo od Gerryjevih 10 pisama koja će joj promijeniti život.

6. ZEČJA RUPA

Zečja rupa Zečja rupa (Foto: Guliver/CoverImages)

Teška drama redatelja Johna Camerona Mitchella bavi se jednom od najtežih životnih situacija, gubitkom djeteta, i nimalo je ne uljepšava. Osam mjeseci nakon tragične smrti njihovog 4-godišnjeg sina Dannyja, Becca (Nicole Kidman) i Howie (Aaron Eckhart) pokušavaju krenuti dalje sa svojim životom. Svatko od njih tuguje na svoj način i to uzrokuje probleme u njihovom odnosu. Dok Becca želi prodati njihovu kuću i darovati sve Dannyjeve stvari, Howie želi zadržati sve što ga podsjeća na sina.

7. NASLJEDNICI

Nasljednici Nasljednici (Foto: Profimedia)

Matt King (George Clooney) živi na Havajima sa svojom obitelji. Svijet mu se sruši kada njegova supruga ostane u komi nakon teške nesreće. Gdje god se okrene, prestrašenog i ljutog Matta dočeka novi problem, uključujući i rođake koji ga tjeraju da rasproda obiteljsku zemlju. Istovremeno Matt pokušava biti dobar otac svojim kćerkicama koje se također teško nose s majčinom nesrećom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju