Iako je za mnoge godišnji odmor gotov, ljeto još nije gotovo i ostalo je dovoljno vikenda koje možete iskoristiti za izlete i uživanje. Ako imate djecu, posebno školarce čiji praznici uskoro završavaju, idealno je vrijeme da slobodno vrijeme koje vam je preostalo iskoristite za zajedničke avanture.

Mnogo je lokacija koje možete posjetiti obiteljski. Neke od njih sigurno se nalaze u vašoj blizini, a za neke ćete ipak morati krenuti na putovanje. Ukoliko vam fali inspiracije možda je pornađete u ponudi lokacija koje donosimo u nastavku.

1. Muzej krapinskih neandertalaca

Ljetni vikend i lijepo vrijeme iskoristite za odlazak u Hrvatsko zagorje i Krapinu gdje se nalazi atraktivni muzej koji je osvojio brojne nagrade i priznanja, a koji će vašim najmlađima približiti život kamenodobnih stanovnika.

Djeca će dobiti priliku susresti zanimljive i rijetke izloške poput fosila koji su stari i do 1,8 milijardi godina, vidjeti neoandertalce koji izgledaju kao da su oživjeli, ali i dotaknuti originalni meteorit. I to nije sve.

2. Plitvička jezera

U nekom trenutku slobodni dan ili vikend iskoristite za upoznavanje najmlađih članova vaše obitelj s ljepotama našeg najpoznatijeg nacionalnog parka.

O ljepotama Plitvičkih jezea ne treba posebno pričati, a ono što je sigurno je da ćete u danu provedenom u prekrasnoj prirodi uživati i vi i klinci.

3. Muzej iluzija 

Ako ste u Zagrebu (ili vas put nanese u Zagreb), posjetite Muzej iluzija koji od otvaranja vrlo uspješno očarava sve generacije.

Radi se o jedinstvenom mjestu u ovom dijelu Europe koja djeca obožavaju posjećivati i uživati u preko 70 eksponata zbog kojih ćete i vi trljati oči u nevjerici.

4. Park prirode Kopački rit

Ovo najveće i jedinstveno poplavno područje u Hrvatskoj klincima će biti prava avantura. U ovom parku možete ploviti brodom, otići na izlet kanuuom, unajmiti bicikle, promatrati ptice, pogledati multimedijalnu izložbu...

5. Dinopark

Samo četiri kilometra od Poreča smjestio se Dinopark Funtana u kojem se klinci imaju priliku upoznati s više od 80 vrsta dinosaura, jahati ponija i posjetiti dječji ZOO. Makete dinosaura u parku su pokretne, glasaju se i napravljene su u prirodnoj veličini.

6. Park prirode Vransko jezero

Vransko jezero smješteno između Šibenika i Zadra prirodni je fenomen i spoj kopna i vode koji pruža utočište najraznovrsnijim biljakama i životinjama.

Već to dovoljan je razlog za posjet, ali u sklopu Parka, između ostalog, nalazi se i adrenalinski park koji nudi hodanje po gljivama, visećim mostovima i mrežama, penjanje po umjetnoj stijeni, spuštanje zip-lineom....

7. Fun park Biograd

U Biogradu na Moru smješten je Fun Par Biograd koji ima tri tematske cijeline: Svemir, Gusarski grad i Divlji zapad. Ako ste vi i vaši klinci ljubitelji adrenalinskih atrakcija, ovo će biti idealna lokacija na kojoj će se zabaviti cijela obitelj. Uz vožnje, u Parku ćete naići na mađioničare, žonglere, cirkusante....


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju