Svakodnevno na malim ekranima gledamo političare koji se trude kako bi zadovoljili interese javnosti dok u skupim odijelima obnašaju svoje funkcije. Neki su nam dragi i simpatični, neki su nam lijepi, a neki imaju određene moralne nedostatke, pa ih jednostavno ne možemo zavoljeti.

Svima nam je važno da na pozicije od javnog interesa dođu sposobni ljudi koji neće bespravno sagraditi nekretninu, koji nisu kupili svoje diplome ili sudjelovali u nekoj aferi. Obično biramo ljude za koje smatramo da će društvo učiniti boljim i popraviti društveno-političku situaciju u kojoj smo se našli.

Političar mora biti komunikativna i elokventna osoba koja jasno može braniti svoje stavove. Međutim, moramo priznati da na svjetskoj političkoj sceni postoje zgodni muškarci koje volimo zato što su nam privlačni. Što je političar muževniji, seksipilniji, šarmantniji, što ima veću karizmu i ljepši osmijeh – ima veću šansu da dobije naš glas.

Galerija Zgodni političari Zgodni političari Zgodni političari +3 Aaron Schock, američki Kongres

Kako bismo dokazali ovu tvrdnju, pripremili smo popis od sedam najzgodnijih svjetskih političara koje je ugodno gledati.

Niti jedan popis seksi političara ne može proći bez bivšeg predsjednika MeksikaEnriquea Peñe Nietoa. 56-godišnji Enrique osvojio je srca javnosti tijekom svojeg mandata jer se zalagao za toleranciju i jednakost meksičkog društva. U nekoliko navrata priznao je da ga žene često zaustavljaju na ulici kako bi se fotografirale s njim, a otvoreno je govorio i o najtežim trenutcima u svojem životu, kada je izgubio suprugu uslijed epileptičkog napada.

Zgodni političari Enrique Peñe Nieto, bivši predsjednik Meksika (Foto: Profimedia)

Iz Meksika ćemo skoknuti u Španjolsku kako bismo upoznali njihova premijera, Pedra Sáncheza. Pedesetogodišnjeg političara i ekonomista često uspoređuju s poznatim američkim glumcem Caryjem Grantom, koji je žario i palio Hollywoodom početkom 30-ih godina prošlog stoljeća.

Zgodni političari Pedro Sánchez, španjolski premijer (Foto: Profimedia)

U potrazi za zgodnim političarima završili smo i u Brazilu. 37-godišnji Eduardo Leite, visok, crn i markantan, osvojio je srca brazilskih žena kad je pobijedio na izborima 2018. i postao najmlađi brazilski guverner u povijesti. Međutim, brazilska javnost iznenadila se kad je Eduardo prošle godine priznao da je homoseksualac. Tada je postao i prvi gay guverner u povijesti Brazila.

Koji političar vam je najzgodniji?

glasova:

Zgodni političari Eduardo Leite, brazilski guverner (Foto: Profimedia)

I Amerika ima seksi političare. Ovoga puta izdvojili smo 42-godišnjeg Aarona Schocka, najmlađeg člana američkog Kongresa, koji je u visoku politiku ušao sa samo 23 godine. Osvojio je srca žena kada je njegovo mišićavo tijelo osvanulo na naslovnici Men's Healtha. Iako su ga proglasili narcisom, žene se nisu bunile jer im se svidjelo što vide ispod raskopčane plave košulje.

Kako ne bismo zanemarili hrvatsku političku scenu, na popis smo stavili i Damira Habijana, 40-godišnjeg HDZ-ovca iz Varaždina koji obožava sport i rado pokazuje mišiće na svojem profilu na Instagramu.

U galeriji pogledajte sedam najzgodnijih političara na svijetu, a u anketi nam kažite koji se vama najviše sviđa.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju