Da bi predivno mirisao, parfem ne mora biti skup. Izabrali smo sedam parfema i toaletnih voda koje žene obožavaju, a čija je cijena maksimalno dvjesto kuna.

Liu Jo, 30 ml, 199 kn
Prvi parfem talijanske modne kuće Li Jo lansiran 2014. godine. Orijentalno voćni miris otvaraju svježi i slatki akordi bergamota, ličija, mandarine i kupine. Srce mirisa čini bijelo cvijeće, đurđica, egipatski jasmin i ylang-ylang, položeno na chypre bazi sačinjenoj od pačulija, sandalovine, vanilije i mošusa. Miris utjelovljuje filozofiju brenda – prirodan, suvremeni glamur i opuštena elegancija.

Avon,  Mesmerize Mistique Amber, 50 ml, 89,90 kn
Miris koji savršeno nadopunjava zanosnu ženstvenost slatkom i sočnom breskvom i egzotičnim jasminom koji će očarati osjetila prije nego osjetite neodoljivi završni nalet jantara.

Gloria Vanderbilt, Vanderbilt, 100 ml, 129,90 kn
Ženstveni, klasični miris koji u sebi sadrži note aldehioda, bergamota, zelene note, neroli i anas. U cvjetnom srcu parfema su jasmin, cvijet naranče, ruža, tuberoza i ylang-ylang, dok orijentalna baza uključuje note cimeta, cibetke, mošusa, opoponaksa, vetivera, sandalovine i vanilije.

Ovaj parfem koji je kreirala Sophia Grojsman na tržištu se pojavio 1982. godine i bio je među najpopularnijima u tom desetljeću. Mnogi ga danas pamte kao miris svojih mama, teta, baka... Jedan od onih bez kojih se nije vraćalo iz duty free shopova.

Parfem Vanderbilt žene su obožavale kada se pojavio Gloria Vanderbilt, Vanderbilt, 100 ml, 129,90 kn (Foto: amazon.com)

Slika nije dostupna Nismo ih prežalili: Deset parfema koje želimo vratiti na police trgovina

Slika nije dostupna Moj prvi parfem: 15 najdražih mirisa koji se ne zaboravljaju

L'Erbolario, Iris, 50 ml, 197 kn
Cvjetna i puderasta parfemska voda zahvaljujući kojoj će vaša koža mirisati na slatke note irisa. To je bogati i senzualni miris koji će vas očarati i za sobom ostaviti čaroban trag i intenzivnu aromu bergamota, ylang ylanga i vanilije.

Zara, Violet Bloosom, 100 ml, 89,90 kn
Miris otkriva note cvijeta trešnje, magnolije i bobi tonke. Ženstven je, očaravajući i prikladan za večer.

Mirisni velikani: 10 najboljih parfema u posljednjih 10 godina Le Parfum Elie Saab Dor Marc Jacobs Black Opium Yves Saint Laurent +5 Decadence Marc Jacobs

Karl Lagerfeld, Karl Paris 21 Rue Saint-Guillaume, 60 ml, 169,90 kn
Chypre voćni parfem lansiran ove godine čije top note čine grejp, mandarina i listovi ljubičice, u srednjim notama očaravaju jasmin, ruža i gardenija, dok je baza topla mješavina sandalovine, pačulija i mošusa.

s.Oliver, Black Label, 30 ml, 139,90 kn
Cvjetno-voćni miris za žene lansiran 2018. godine. Gornje note čine naranča, breskva i mandarina, u srednjim notama osvajaju ljubičica, jasmin i ruža, dok su bazne note vanilija, mošus i sandalovina.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju