Sigurno u svom životu imate osobu, mamu, baku, prijateljicu... koja ima omiljeni parfem koji je njezin zaštitni znak.

Od poznatih klasika do novih miljenika: Ovo je 13 najprodavanijih parfema na svijetu Viktor & Rolf - Flowerbomb Black Opium Yves Saint Laurent Si Giorgio Armani +0 Lancôme La Vie est Belle

Mnoge žene imaju parfem koji je njihov adut u posebnim prigodama, kao što je romantična večera sa suprugom ili druženje vikendom navečer s prijateljicama. U takvim situacijama vade tu čarobnu bočicu iz ormarića i nanose kapljice po kojima ih svi prepoznaju.

S druge strane, tu su i one žene koje kupe bočicu parfema koji im se sviđa, nanose ga svaki dan i tako do polovice bočice, a onda im dosadi i bace se na potragu za nečim novim.

Ako spadate u drugu skupinu, a htjeli biste napokon imati parfem koji će biti vaš zaštitni znak, na tom putu vam možda pomognu savjeti parfumerki Anne Serrano-McClain i Alexandre Balahoutis, koje donosimo u nastavku.

1. Morate znati što vam se sviđa

Dok isprobavate parfeme, ako se previše puta pitate sviđa li vam se neki miris ili ne, vjerojatno vam se ne sviđa. Kako objašnjava Balahoutis, kada vam se miris ili okus nečega uistinu sviđa, obično to znate iste sekunde. Ipak, priznaje da neke mirise možemo zavoljeti s vremenom, tako da ostavlja sve opcije otvorenima.

2. Ne kupujte parfem čim ga isprobate.

Ušli ste u parfumeriju i pronašli dobitni parfem, miris za koji ste uvjereni da može postati vaš zaštitni znak? Nakon šta ga isprobate i oduševite se, ne kupujte ga, nego iziđite iz parfumerije.

Naime, radi se o okolini s previše podražaja. Kada nanesete parfem, nastavite s drugim obvezama i obratite pozornost na to kako se mirisne note razvijaju s vremenom. Iskoristite vrijeme i da provjerite kako vaša koža reagira na parfem. Ako vam se svidi razvoj situacije, vratite se po mirisnu bočicu.

3. Neka miris bude kompatibilan s ostalim proizvodima

Balahoutis kaže da ne želi biti odgovorna za trend u sklopu kojeg se ljudi više ne kupaju i ne nanose dezodorans, međutim preporučuje korištenje proizvoda s prirodnim aromama poput lavande ili citrusa, koji neće biti u sukobu s vašim parfemom. Još je jedna opcija i korištenje sapuna bez mirisa.

Boćica parfema Svjetlucava duga, Slatka čežnja... Doznajte kako biste se zvali da ste - parfem

Parfemi Potvrdila stilska ikona: Pravila o nošenju parfema koja Francuskinje ne krše

4. Zabavljajte se.

Parfemi su poput mode - može vam se svidjeti nešto što vam ne odgovara u baš svakoj situaciji, ali u pravom trenutku to je ono nešto što vam popravlja raspoloženje i podiže samopouzdanje. Isto je i s parfemom koji je vaš zaštitni znak - ne želite ga nužno nositi svaki dan, ali najbolja je pomoć kada vam treba završni dodir zbog kojeg ćete se osjećati još bolje u svojoj koži.

5. Pazite koliko parfema nanosite.

Ako vaš omiljeni parfem ima blagi miris, možete biti slobodniji kada ga nanosite, a ako je jak, budite oprezni i nađite granicu.

6. Špricajte se tijekom cijelog dana.

Ako je pred vama dug dan, ponesite bočicu omiljenog parfema sa sobom i po potrebi se osvježite kako bi se miris po kojem ste prepoznatljivi osjetio tijekom cijelog dana.

7. Spriječite da vam miris dosadi.

Kada napokon pronađete parfem koji smatrate vašim zaštitnim znakom, pazite da vam ne dosadi. Da se to ne bi dogodilo, nemojte ga stavljati svaki dan. Jedan, dva, tri ili više dana u tjednu koristite drugu opciju. Na taj vam način vaš omiljeni parfem neće dosaditi, nego će vas njegov miris svaki put kad ga nanesete oboriti s nogu.

U galeriji na početku teksta možete provjeriti nalazi li se vaš omiljeni miris među najpopularnijim parfemima na svijetu.

Parfem Parfem može odražavati vaš karakter (Foto: Shutterstock)


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju