Lik Samanthe Jones, koji je u 'Seksu i gradu' glumila Kim Cattrall, u vrijeme prikazivanja serije slovio je za jedan od najkontroverznijih likova u povijesti televizije. Nesputana Samantha naučila nas je da u životu moramo uživati punim plućima. U nastavku pročitajte koje smo još životne lekcije usvojili zahvaljujući njoj

1. Samopouzdanje je najjače žensko oružje.

Držite glavu gore, visoko i nikada je za nikoga nemojte pognuti. Snažne i odlučne žene svjesne svojih mogućnosti pravo su blago ovog svijeta.

Samopouzdanje je najjače žensko oružje.

2. Voljeti samu sebe nije mana.

Volim te, ali sebe volim više, legendarna je rečenica kojom Samantha napokon prekida vezu s preljubnikom Richardom Wrightom. Žena ne smije zanemarivati samu sebe i mora biti na listi vlastitih prioriteta.

3. Učite na greškama.

Možda vas netko može iskoristiti jednom, ali ako to napravi drugi put – krivicu snosite sami jer ste to dopustili. Grešaka se ne morate bojati dokle god iz njih izvlačite pouku.

4. Godine su samo broj.

Zato se nemojte opterećivati s njima. Nikada niste prestari za novi poslovni uspjeh ili novu ljubav. I ne zaboravite, mlađe je slađe, koliko god svi šutjeli o tome.

5. Uživajte u seksu.

Samantha bi rekla da je seksualno zadovoljstvo pravo svake žene i ne bismo se trebale sramiti uživanja u intimnostima. Dajte mašti na volju, igrajte se sa svojim partnerom i prepustite se strastima kada god to poželite.

Žena nikada ne smije zanemarivati samu sebe.

6. Prijateljstvo je važnije od frajera.

Jedina dama u slavnoj četvorci koja nikada nikoga nije osuđivala bila je Samantha - upravo joj je zato Carrie prvoj priznala da je Aidana prevarila s Facom. Samantha nikada nije zanemarivala svoje prijateljice zbog muškaraca i tako je pokazala nevjerojatnu dozu odanosti.

7. Uvijek iskreno izražavajte svoje mišljenje.

Bez obzira na sve, bez obzira na komentare – budite iskreni prema sebi i prema drugima. Bez zadrške, baš kako je to uvijek radila Samantha. A kojem ste vi liku iz 'Seksa i grada' najsličniji? Riješite fora test i doznajte koji ste lik iz 'Seksa i grada'.


 

Iako smo sve maštale kako bi bilo živjeti živote cura iz 'Seksa i grada', Sarah Jessica Parker otkrila je kako je sve to bio samo dobar scenarij. Donosimo pravu istinu o dobroj zabavi iz serije 'Seks i grad'.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju