Dobar i sretan odnos s partnerom je nešto na čemu se treba raditi. Jedna od najvažnijih stavki je dakako kompromis no ponekad navike partnera mogu biti toliko iritantne da jednostavno dovode do svađe, a u najgorem slučaju i do prekida veze. Doznajte koje su to navike zbog kojih puca ljubav

Svi smo mi navikli na svoj mir, pravila i svoje slobodno vrijeme. Ulaskom u dublji odnos spartnerom nismo više sami i puno se puta osjećamo ugroženo. Kako bi sačuvali vezu s osobom koju volimo važno je promijeniti navike koje smo imali kao slobodni igrači.

Želim da se promijeniš!
Rečenica zbog koje pucaju veze, ali i brakovi. Kaže se da vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada. Normalno je da kod partnera primjećujemo stvari koje nas živciraju i koje bi rado promijenili no svakodnevna analiza dovodi do pretjerivanja.

Ima li vaš partner po vašem mišljenju više mana nego vrlina možda je vrijeme da krenete dalje jer on se sigurno neće promijeniti. Nitko nije savršen!

Kompromis? Što je to?
Kompromisi su vrlo važna stavka, no većini je to vrlo teško, a nekima i nemoguće. Želite li zadržati partnera podijelite obveze i otvoreno razgovarajte o stvarima koje vas muče. Ako mu ne kažete nikada neće niti saznati. Najvažnije je postići zajedničko zadovoljstvo!

Ja sam uvijek u pravu!
Bilo da se radi o prijateljstvu, obiteljskom odnosu ili onom ljubavnom, komunikacija je baza svega. Prepirke i sukobi mišljenja zapravo mogu biti vrlo korisni za vašu vezu. No tu nije riječ o uvredama, provokacijama ili ispadima bijesa već o zdravoj komunikaciji.

Poslušajte što vaš partner ima za reći i nakon toga iznesite i svoje mišljenje. Osjetite li potrebu za upadanjem u riječ pregrizite jezik i udahnite duboko.

>> 7 lažnih mitova o ljubavi

>> 5 grešaka u vezi koje si ne smijete dopustiti

Flert je bezopasan
Iako je mala doza flerta vrlo korisna za naše samopouzdanje, može biti i opasno oružje koje nam se vrlo lako može obiti o glavu.

Koketiramo najčešće kako bi se ponovno osjećali lijepo i poželjno, no ovakva bezazlena provokacija uz čašu vina i dobro društvo lako može prerasti u prevaru. Budite pametni i oprezni i ne dozvolite da vam strast uništi postojeću ljubav i razumijevanje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju