Čini li vam se ponekad da ste potpuno nevidljivi suprotnom spolu? Možda im ipak nesvjesno otežavate da vam priđu i otkriju kako ste sjajna osoba vriejdna upoznavanja. Koji bi mogao biti vaš problem?

Stav i govor tijela vrlo su bitni signali koji mogu potaknuti muškarce da vam priđu ili vas zaobiđu u širokom luku.

Premda vam se čini kako ne kršite niti jedno pravilo za privlačenje suprotnog spola, nikako ne upoznajte neko novo lice i potencijalnog partnera za druženje ili nešto ozbiljnije.

Nabacili ste široki osmjeh, čavrljate sa svojim prijateljima, plešete, upućujete razne signale, ali ništa se ne događa. U čemu je problem?

Okruženi ste grupom prijatelja
Više prijatelja oko vas znači i veći ocjenjivački sud i više svjedoka eventualnog neuspjeha, što muškarcima nimalo ne zvuči privlačno i ohrabrujuće kod poduzimanja prvog koraka. Samo najhrabriji će se usuditi prići vam ako ste u velikom društvu.

Previše ste privlačni
Koliko god ugodno zvučalo i hranilo vaše samopouzdanje, atraktivan izgled može obeshrabriti muškarca da vam priđe. Smatrajući da nema nikakve šanse za uspjeh, uopće ništa niti ne pokušava. U ovom slučaju često u izvidnicu ide prijatelj da 'izvidi situaciju' kako bi se osigurali od neuspjeha.

Izgledate pripito
Zavodljiv ples oko šipke može imati suprotan učinak ako vam ona služi kao oslonac da ne izgubite ravnotežu i ne završite na podu. Osim što ćete naštetiti svom ugledu, u vidljivo pripitom stanju lako ćete privući osobe manje ozbiljnih namjera.

Nemaran izgled
Neurednim izgledom ćete uspješno odbiti svakog 'normalnog' kandidata. Ali pod nemarnim podrazumijevamo i pretjerivanje – s odjećom, obućom, šminkom, modnim dodacima. Nitko vas neće shvatiti ozbiljno izgledate li kao da ste zalutali s karnevalske povorke. Kao što modni znalci savjetuju – 'manje je više'.

Djelujete nedodirljivo
Ozbiljan stav koji ostavlja dojam da vas nitko nije dostojan teško će privući ljude u vašu blizinu, za razliku od vedrog, pristupačnog osmijeha na licu koji šalje dobre vibracije i potiče suprotan spol da poželi biti u vašoj blizini.

U muškom ste društvu
Iako ste u društvu s muškarcem koji vam je samo prijatelj, ostali pripadnici suprotnog spola neće htjeti riskirati. Radije će igrati na sigurno i posvetiti se dostupnijim pripadnicama ljepšeg spola - onima bez muškaraca u blizini.

Nosite prsten
Većina muškaraca ne zna na kojem prstu se nosi vjenčani prsten, pa u slučaju da nosite prsten koji djeluje kao vjenčani ili zaručnički možda šaljete krivi signal.

Djelujete zauzeto
Ako ste okupirani razgovorom s drugim osobama ili nekim drugim poslom i djelujete kao da se ludo zabavljate, manje su mogućnosti da će vas pripadnici suprotnog spola htjeti ometati. Naprotiv, djelujete li kao da se pomalo dosađujete i tražite osobu za razgovor, otvarate im vrata da vam priđu.

Teško vas je uloviti
Muškarci priznaju da najčešće čekaju odlazak svoje odabranice do šanka ili toaleta kako bi joj prišli jer je to trenutak kada je sama i lakše joj je pristupiti. No ako odjurite brzinom munje ili sa sobom vodite 'tjelohranitelje', zatvarate im taj prostor lakšeg djelovanja. Stoga se ne uzrujavajte ako je red za šankom poveći, jer možda vam na kraju upravo to uljepša večer.

>> 10 tajni koje ona nikada neće otkriti

>> Koje su nabizarnije povrede tijekom seksa?

Glumite biljku
Ako cijelo vrijeme provodite u jednom kutku i djelujete nezainteresirano za sve što se događa oko vas, teško da ćete zainteresirati potencijalnog partnera za bilo kakav kontakt. A ako mora savladati i utrku s preponama, kao što su stolovi i stolci, da bi došao do vas, šanse su tim još manje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju