Ljubav je najčešći razlog zbog kojeg i muškarci i žene stupaju u braku. Nadamo se da će romantika uspješno obogaćena povjerenjem i poštovanjem i dalje ostati temelj i motiv svake bračne zajednice, no pročitajte koji su ostali muški poticaji za stupanje u bračnu zajednicu

1. Ako je vjerovati istraživanjima, čak dvije trećine anketiranih muškaraca izjavljuju da su svoje sudbonosno 'da' izrekli samo zato jer je 'ona na tome inzistirala'.

2. Svaki drugi muškarac se ženi zato jer brak dokazano pozitivno djeluje na karijeru. Shvatili su da je i vjenčanje jedan od obveznih elemenata na putu do uspjeha. Spoznali su da oni koji nesebično troše svoju energiju na ljubavna osvajanja, veze i vezice, u očima nadređenog ne vrijede bas mnogo. Naprotiv, oženjeni muškarci ne samo da znaju što je red, već i u stresnim situacijama imaju dežurnog terapeuta, vlastitu suprugu.

3. Mnogi u brak ulaze i zbog najprirodnijeg razloga, zato što tek žele postati očevi ili jer je bebica već na putu.

4 No, osim očuvanju vrste, muškarci su skloni i eksperimentiranju. Brak za njih predstavlja interesantan izazov koji u životu jednom treba probati.

5 Nadalje, s vremenom i najponosnije vukove samotnjake počinje nagrizati strah od osamljenosti te gotovo preko noći postaju svjesni činjenice da je televiziju ipak ljepše gledati u braku, u dvoje.

6. Muškarci mnogo više nego što se to misli robuju običajima, te cak svaki treći stupa u brak zbog tradicije. Pritom se uglavnom tješe činjenicom da je to jednostavno sam po sebi razumljiv i uobičajeni oblik ponašanja, kojem su uostalom podlegli (i preživjeli!) i njegovi vlastiti roditelji.

7. Brak iz materijalnih razloga, motiv u predrasudama rezerviran za žene, ima svoje poklonike u muškom svijetu. Naime, čak se svaki peti muškarac ženi zbog novca, imetka ili nasljedstva svoje buduće družice.

8. Dobro odgojeni sinovi učinit će 'to' i po želji roditelja, pri čemu se majčina riječ pri tome mnogo češće poštuje nego očeva.

9. Među najčešćim razlozima stupanja u bračnu zajednicu je naravno ljubav. Iako se zbog ljubavi ženi samo svaki deseti muškarac, nije sve tako crno kao sto izgleda. Naime, tako mali postotak pojavljivanja ljubavi kao motiva, psiholozi ne pripisuju emocionalnoj hladnoći već tradicionalnoj suzdržanosti muškaraca u iskazivanju osjećaja.

>> Muškarci priznali zašto varaju

>> Brak umanjuje tjeskobu i depresiju

10. Odmah nakon ljubavi je ljubomora. U osnovi je ovoga motiva 'privuci' voljenu iz 'optjecaja', učiniti je čim prije nezanimljivom suprugom i naravno majkom, te tako maknuti i posljednju šansu da se je dočepa netko drugi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju