Dolazi vrijeme kada trošenje kalorija postaje prioritet u životu svake žene. Topli dani koji će nas natjerati da sa sebe skinemo višak odjeće znače da je potrebno poduzeti drastične mjere. Postoji način da uživate u njima!

Seks je zabavan i koristan

Proljeće je pred vratima, a svaka ideja za skidanje kilograma i brzinski gubitak kalorija je više nego dobrodošla. Postoji jedna stvar koju vjerujemo radite, no niste ni svjesne da pritom tešete i svoju liniju.

Zbog ubrzanog ritma života i sve manje vremena koje imate za sebe odlazak u teretanu je ono što je prvo na listi stvari koje možete preskočiti, rezultat su masni jastučići i brojka na vagi koja vas ne zadovoljava, pogotovo kada se sjetite koliko je još malo vremena ostalo do skidanja u kupaće kostime.

Ipak, postoji 'vježba' koje ćete se prihvatiti sa zadovoljstvom kada vam otkrijemo podatak da ćete uživajući potrošiti 120 kalorija.

Gola istina

Uz malo mašte i energije seks može zamijeniti posjet teretani ili fitness.

U pola sata seksa možete potrošiti više od 150 kalorija koliko bi potrošili da hodate isto toliko vremena. Užitak tijekom ove dvije aktivnosti nećemo ni pokušati usporediti!

Ukoliko ste veliki zagovornik vježbanja joge pohvalit ćemo vas, a zatim vam reći da ste nakon treninga lakši 115 kalorija što je manje od onih 150 kalorija potrošenih tijekom seksa.

Seksom ćete potrošiti 150 kalorija, a oralnim zadovoljavanjem partnera još njih 120!

Čak i ako ste umorni za vrijeme laganog seksa možete potrošit između 60 i 90 kalorija, a želite li tome pridodati još 120 kalorija manje, u predigru uključite oralni seks.

Oralni trikovi kojima će vas raspametiti

Postanite kraljica oralne zabave

Seks je glavni krivac zbog kojeg godišnje, u prosjeku gubimo dva kilograma. One koji se ne bave ovom aktivnošću baš često, može utješiti podataka da se isti broj kalorija može izgubiti i masturbacijom.

Seksom se ne troše samo kalorije već se pojačava protok krvi kroz organizam, do mišića i stanica. Luči se hormon endorfin koji oslobađa tijelo od stresa, ublažava bolove i jača imunološki sustav. Neka istraživanja su dokazala da seks može pomoći u snižavanju opasnog kolesterola.

Budite aktivni!

Najjednostavniji način potrošnje kalorija je svakako oralni seks, partner se mora samo opustiti i dopustiti vam da sagorite kalorije za koje je zaslužan desert kojeg ste pojeli poslije ručka.

No kako bi uistinu bili zadovoljni potrošnjom morate se malo potruditi i biti aktivni. Spadate li u onih 22 posto koji tvrde da se najčešće seksaju u misionarskom položaju vrijeme je za promjene.

Budite aktivni, mjenjajte položaje, uvodite nove poze i prisjetite se položaja koje ste učili na jogi ili na gimnastici i primjenite ih, naravno s dozom opreza!

Ojačajte vaše tijelo!

Sigurno možete pronaći položaj u kojem će najviše raditi onaj dio tijela koji vam je kritičan. Ukoliko ste na partneru jačate bedra i guzu koju je poželjno stisnuti prilikom svakog podizanja.

U svakom položaju iskoristite što više dijelova tijela, mislite na ruke, trbuh i noge, a pritom ne zaboravite zanjihati bokovima, partner će to itekako cijeniti!

I partner će potrošiti višak kalorija unesenih tijekom dana ukoliko se od samog početka primi posla. Skidanje donjeg rublja s obje ruke troši 8, a s jednom 22 kalorije, dok taj posao obavljen zubima troši čak 85 kalorija.

Energija je potrebno i za stavljanje zaštite od neželjene trudnoće u obliku kondoma. Ukoliko se partner na taj posao baci u žaru strasti potrošit će 6, a ukoliko je savjestan i to učini prije nego je akcija započela potrošit će čak 315 kalorija!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju