Dobar i sretan odnos predstavlja veliko zadovoljstvo za oba partnera. Ipak, postoje sitnice koje vam mogu zagorčiti život i udaljiti vas od voljene osobe. Izbjegnite ih!

Želja za stalnim mijenjanjem partnera
Jeste li jedna od osoba koje na partneru primjećuju mnoge stvari koje bi rado promijenili? Potpuno je razumljivo kako ima stvari koje vam smetaju. Ako vas partner s određenim ponašanjima ljuti to mu svakako trebate reći.

Isto vrijedi i za ženske mušice i određena ponašanja koja smetaju muškarcima. Partnerov odnos prema vama, i njegova spremnost na kompromise, su važna područja s kojima morate biti zadovoljni te trebate pokušati doseći zajedničko zadovoljstvo. Postoje stvari koje su jednostavno dio svih nas i teško ćemo ih promijeniti jer je to jednostavno tako te nikakva 'svemirska' ljubav to ne može promijeniti.

Smetaju vas ponašanja i stavovi koji nisu slični vašima, želite prekrojiti partnerovu osobnost kako bi bila što bliže vašoj? Ponekad se potrebno zapitati jeste li možda previše egoistični i želite da je sve po vašem te jeste li vi zapravo ti koji nisu spremni na kompromis.

Partnera je najbolje prihvatiti takvog kakav je sa svim manama i vrlinama jer nitko nije savršen. Ukoliko to ne možete, razmislite ima li smisla biti s osobom čije vam ponašanje toliko smeta.

Ponekad se potrebno zapitati jeste li možda previše egoistični i želite da je sve po vašem, te jeste li vi zapravo osoba u vezi koja nije spremna na kompromis

>> 5 ženskih rečenica koje mogu uništiti vezu

Slaba komunikacija
Prepirke i sukobi mišljenja mogu biti vrlo produktivni za vašu vezu, naravno, ukoliko poštujete partnerove argumente i ne upadate u riječ. Svađe koje se događaju na primitivnoj razini s uvredama, vrištanju u javnosti ili ispadima bijesa učinit će vezu lošom.

Napadate li partnera ne argumentirano bez realne osnove ispast ćete nezreli i agresivni, što sigurno neće uroditi racionalnim rješenjem. Nikada ne zaboravite kako se ružne riječi i osude dugo pamte te će sigurno povrijediti osobu kojoj su upućeni.

Stručnjaci savjetuju da nikada ne kritizirate čovjekovu osobnost već njegove riječi i djela. Nije stvar vašeg ega, stvar je u tome da lijepo objasnite što vas točno uzrujava i ljuti. Kada se usmjerite na cijelu paletu stvari koje vam smetaju iz toga sigurno nećete dobiti nikakvo produktivno rješenje.

Ljubomora
Koliko god voljeli partnera i željeli s njime provoditi svaki slobodan trenutak vrlo je važno da svatko od nas ima vrijeme za sebe. No, takvu ravnotežu u trenu može poremetiti ljubomora.

Mnogi su partneri, zbog strahu da ne izgube voljenu osobu skloni ljubomornim ispadima u trenucima kada njihova ljubav nije pored njih ili pak kada se posveti starim prijateljima pa čak i bivšim partnerima. Ovakav odnos nikako nije dobar i samo je pitanje vremena kada će se naoko male trzavice pretvoriti u velike probleme.

Svatko od nas ima vlastite hobije, prijatelje, te ostale stvari iz prošlosti koje su ga činile i čine ga sretnim i zato nikada nemojte zanemariti svoje stare prijatelje i stvari koje vas vesele jer u protivnome gubite dio sebe. Što se ljubomore tiče, znajte da ključ uspješne veze leži isključivo u povjerenju i komunikaciji.
 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju