Dokazano je da govorom tijela kažemo puno više nego riječima, no nije potrebno proučavati znanstvene teorije o neverbalnoj komunikaciji da bi shvatili sviđate li mu se ili ne, dovoljan su tri pomalo neočekivana znaka koja će vam dati do znanja da je lud za vama

1. NARUČUJE 'MUŠKU' HRANU KAD JE S VAMA
Bez obzira što mu se jede u tom trenutku, ako vas pokušava zadiviti, zasigurno će s jelovnika odabrati neku 'macho' hranu poput odreska ili pečenja, kako bi istaknuo svoju muškost i impresionirao vas.
Ako je to slučaj pri svakom izlasku, možete biti sigurni da mu biftek nije samo omiljeno jelo.

2. PREUZIMA VAŠE IZRAZE
Svi mi nesvjesno preuzimamo izraze, fraze, pa čak i naglasak osoba koje simpatiziramo, kako bismo im bili sličniji.
No, toga uglavnom nismo svjesni, pa isprobajte jedan test kako biste se u to uvjerili: počnite koristiti neku riječ ili frazu učestalije nego inače kada ste u društvu osobe koju želite osvojiti. Velike su šanse da će tu riječ i on povremeno početi ubacivati u rečenice.

3. GUBI PAMĆENJE
Istraživanja su dokazala da većina muškaraca gubi sposobnost kratkoročnog pamćenja u nastojanju da impresionira osobu koja im se sviđa.

>> 7 lažnih mitova o ljubavi

>> 5 grešaka u vezi koje si ne smijete dopustiti

Naime, mozak se toliko koncentrira na razmišljanje o tome što će reći i napraviti kako bi zadivili osobu u čijem su društvu, da se podaci koji se inače pohranjuju u kratkotrajnoj memoriji (poput imena vaše cimerice ili tvrtke u kojoj radite) ne zadržavaju u njoj.

Prema tome, ako vaš dragi zaboravi neke detalje iz vašeg razgovora, to ne znači da mu nije stalo do vas, naprotiv!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju