Jedna od najvećih prepreka u uživanju u seksualnom životu, nakon umora, nije nedostatak želje, već samopouzdanja. Čak 52 posto žena odbija voditi ljubav jer se osjeća predebelima

Čak se 52 posto žena u anketi 'Sex In the Nation' provedenoj u Velikoj Britaniji izjasnilo da izbjegava seksualni život zato što se osjeća predebelo.

Više od pola navedenog postotka odnosno njih 29 posto ističe direktno svoju debljinu, dok se njih 23 posto srami svojih 'šlaufova'.

Najveći krivac za nezainteresiranost za seks ipak je umor koji muči 72 posto od 4.000 ispitanih, dok ispod srama od debljine dolazi osjećaj neprivlačnosti s 34 posto, bolest s jednim posto manje koju slijedi stres s 32 posto.

'Libido je kombinacija fizičkih i psiholoških faktora – razlikuje se od žene do žene te se može probuditi na različite načine. Parova naprosto moraju pronaći načina da probude svoju intimnost' ističe seksologija Catherine Hood.

>> 4 najveća seksualna straha kod muškarca

>> 8 stvari o seksu koje će vas zabaviti

'Ukoliko ženu, primjerice, smetaju masne naslage na trbuhu, to se može jednostavno riješiti nekim prozirnim topićem koji izgleda seksi i istovremeno ublažuje razloge nesigurnosti' ističe Hood.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju