Samo jedan pogled na velike ženske grudi u trenutku može smanjiti mušku inteligenciju, ali postoje i stvari u seksu koje nas mogu učiniti pametnijima. Donosimo pet načina na koje seksualni čin moždane stanice potiče da rade brže i bolje

1. Mentalni kapacitet
Sudionici istraživanja Sveučilišta u Amsterdamu koji su mislili na seks imali su bolje rezultate u rješavanju zadataka u kojima su trebali kritički razmišljati.

>> 3 stvari kojima nije mjesto u vašem krevetu

Dok vodimo ljubav osjećamo se dobro, a navala pozitivnih osjećaja maksimalno podiže samopouzdanje

2. Sreća
Sperma sadrži hormone koji utječu na raspoloženje poput oksitocina, poznatog kao hormon ljubavi koji je, između ostalog, odgovoran za naše ljubavno umijeće u krevetu.

>> Što oblik grudi otkriva o seksualnim sklonostima?

3. Samopouzdanje

Dok vodimo ljubav osjećamo se dobro, a navala pozitivnih osjećaja maksimalno podiže i samopouzdanje uz koje je svakodnevni život itekako lakši.

4. Manje stresa
Opet dolazimo do oksitocina, hormona koji žensko tijelo luči nakon seksa, ali i već dvadeset sekundi nakon samo jednog poljupca. Zamislite onda kolika je njegova dobrobit poslije akcije ispod pokrivača...

5. Više sna
Osim što podiže raspoloženje i smanjuje stres, oksitocin utječe i na bolji san, a dobro znamo da je naspavani čovjek i pametniji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju