U žaru svađe kažemo puno toga što ne mislimo, ali i ono što u nama ključa već neko vrijeme. Neki komentari izgovoreni u afektu brzo će biti zaboravljeni, no neki mogu nanijeti štetu koju ni isprika ne može popraviti. Stoga je važno čak i u najvećem naletu bijesa sačuvati pribranost i pažljivo birati riječi. Kako svojoj vezi ne biste nanijeli nepopravljivu štetu, pokušavajte izbjegavati slijedećih pet rečenica.


1.'Ne vjerujem ti'

Ove riječi uglavnom izgovaraju žene koje su sumnjičave, a mogu jako zaboljeti, naročito muškarca koji je potpuno iskren. Mnoge žene znaju kako je to biti paranoičan i razbijati glavu zbog sumnji za koje se nakraju ispostavi da su bile samo proizvod mašte. Otjerati zbog toga dobrog muškarca od sebe potpuno je besmisleno.

>> 5 znakova da ste pronašli ljubav svog života

2. 'Svi su muškarci isti'
Da razjasnimo jednom zauvijek: Nisu svi muškarci isti. Samo zato jer vam je netko slomio srce, ne znači da negdje ne postoji muškarac koji vam to nikada ne bi napravio. Ako kažete to svom partneru usred svađe, mogao bi vas prestati poštovati i mogli biste ostati sami zbog rečenice u koju vjerojatno ni sami ne vjerujete, već je izrečena u trenutku frustracije.

Samo zato jer vam je netko slomio srce, ne znači da negdje ne postoji muškarac koji vam to nikada ne bi napravio

3. 'Nisi dobar u krevetu'
Bila to istina ili ne, reći mu tako delikatnu stvar na tako grub način može nepovratno pogoršati vaš odnos. Muškarac kojem slomite ego teško će se oporaviti. Ako niste zadovoljni pokušajte to riješiti razgovorom i dogovorom.

>> 4 vruće tajne koje žene kriju od muškaraca

4. 'Moj bivši ne bi to nikada napravio!'

Uspoređivanje sadašnjeg dečka s bivšim vodi ravno prekidu. Prije nego što izreknete ovu zločestu primjedbu, sjetite se da ste s bivšim prekinuli zbog dobrog razloga, pa ne može biti toliko savršen kakvim ga pokušavate prikazati. Prihvatite svog novog dečka onakvim kakav je, a ne kakav bi mogao biti.

5. 'Tvoja majka se u sve mora miješati'
Nije samo mit da se majke vole miješati u život svoga sina i njegove izabranice. U nekim slučajevima to se, na sreću, s vremenom promijeni, ali neke žene nisu toliko sretne. Mnogi muškarci jako su vezani uz svoju majku pa ako mu kažete da je njegova mama davež, postoji opasnost da mu se te riječi urežu u sjećanje i nikada vam ih ne oprosti. Stoga, budite suptilne i oprezne s riječima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju