Priznali to ili ne, o seksu puno razmišljamo, a kada su nam misli okupirane nečime često dolazi do toga da stvaramo probleme tamo gdje ih nema, preuveličavamo ih i previše brinemo. S obzirom da je seks osjetljiva tema i nešto u čemu svatko želi biti barem dobar, svatko se od nas barem jednom zapitao je li u tome dovoljno vješt, naročito kada se među plahtama pojavi jedan od slijedećih pet problema

No, stručnjaci ističu kako upravo ovi seksualni problemi zaslužuju najmanje živciranja jer za svaki od njih postoji učinkovito rješenje, a neki od njih se i krivo tumače kao problem. Doznajte o kojim dilemama je riječ i napokon se prestanite nepotrebno opeterećivati!

1. Seksualne fantazije i gledanje pornića
Neki ljudi boje se da će im prepuštanje ovim užicima preuzeti život i da će postati ovisni o seksu, ali seksualni terapeuti ističu kako su oni sasvim normalni. Štoviše, maštanje tijekom seksualnog odnosa je poželjno, a ako pritom gledate i film za odrasle užitak će biti još veći.

Puno više žena ne doživi seksualni vrhunac nego što mislimo. No, nije riječ o fizičkom nedostatku, već o problemu psihičke naravi

2. Nestanak erekcije
Olabavljeni penis tijekom seksa jedna je od najvećih mora svakoga muškarca, a stručnjaci kao najbolji lijek prepisuju: humor!

Reagira li partnerica na ovaj problem dobronamjernom pošalicom, a ne ljutnjom, velika je mogućnost da će penis ponovno biti u funkciji. Razlozi nestanka erekcije mogu biti bolest, problemi s leđima, nedostatak samopouzdanja ili strah od prerane ejakulacije. Stoga je najvažnije opustiti se i prepustiti bez ikakvog pritiska.

3. Izostanak orgazma
Puno više žena ne doživi seksualni vrhunac nego što mislimo. No, nije riječ o fizičkom nedostatku, već o problemu psihičke naravi. Njega se može riješiti tako da žena masturbacijom upozna svoje tijelo, eksperimentira bez straha i srama te sama spozna kako najbolje može postići orgazam. Dobrodošla su, naravno, pomagala poput vibratora.

>> 3 kama sutra poze za seks koji se pamti

>> 7 trikova za vječno dobar seks

4. Slaba želja za seksom
Žene su vrlo kritične prema svojim tijelima, a to se odražava na to koliko se osjećaju privlačne i poželjne. Stručnjaci na šaljiv način odgovaraju na ovu dilemu. 'Mislite da se penis opterećuje vašom kilažom?' te savjetuju: pronađite muškarca koji je opsjednut time da vas zadovolji. Takvome nećete moći ni željeti reći ne.

5. Uspoređivanje s manekenkama

Muška maštanja o ženama s televizije ili interneta tijekom masturbacije spadaju u seksualne fantazije, stoga su brige oko toga želi li vaš partner da izgledate poput njih sasvim nepotrebne.

Mašta je jedno, a ono što traže u partnerici u stvarnom životu drugo. Uostalom, ne maštate li i vi nekada o nekom zgodnom glumcu, ali svoga muškarca ipak ne biste mijenjali za sto Brad Pittova.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju