Orgazam je vrhunac seksa koji čini čuda. No iako zvuči jednostavno i banalno oko ovakve snažne tjelesne i kemijske reakcije koja se događa u našem tijelu postoje brojna istraživanja i saznanja za koja možda nikada niste čuli. Donosimo 5 zanimljivih činjenica o ženskom orgazmu koje bi trebalo znati

1. I žene mogu ejakulirati
Baš ako i muškarci i žene mogu ejakulirati tijekom strastvenog seksa popraćenog orgazmom. Nije riječ o vaginalnom iscjetku već o prozirnoj, rijetkoj tekućini koja varira od nekoliko kapi do poprilične količine, a koju tijelo luči snažnim podražajem G točke.

>> Sve što niste znali o G-točki

2. Lijeva strana je najbolja za ženski orgazam
Istraživanja su pokazala kako na klitorisu postoji mjesto koje najjače reagira na podražaj.

Ono se nalazi na gornjem, lijevom dijelu pa tijekom takozvane spoon poze u seksu u kojoj oba partnera leže na boku ženama najviše odgovara da leže na lijevoj strani.

>> 10 sramotnih stvari koje muškarci ne znaju o ženama

3. Orgazam ovisi o menstrualnom ciklusu
Hormoni su doista neobična i zanimljiva stvar, a vežu se i za seksualne potrebe žene. Najjača želju za seksom žene će osjetiti vrlo brzo nakon menstruacije, kada je razina hormona najviša, odnosno za vrijeme ovulacije.

Riječ je o prirodnom nagonu čija je posljedica reprodukcija. Tijekom tog razdoblja žena je muškarcima najprivlačnija.

4. Žena može doživjeti orgazam bezbroj puta
Za razliku od muškaraca koji nakon ejakulacije doživljavaju kraće ili duže stanje mirovanja, bez erekcije, ženama odmor nije potreban.

Naime, u pravom položaju u kojem je najjače stimulirana G točka žena može doživjeti jedan orgazam za drugim i tako nebrojeno puta.

5. Orgazam ne gubi na snazi s godinama
Ako ste se našli u situaciji da komentirate kako je vaš seksualni kapacitet i apetit manji nego prije desetak godina, varate se. Znanstvenici su potvrdili kako seksualni apetiti nikada ne slabe, pa čak niti u trećoj životnoj dobi.

Razlog zbog kojeg seksualni apetiti splašnjavaju je izostanak istog. Dakle, što se češće seksate, to će nagon i strast biti jača.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju