Muški i ženski mozak funkcioniraju po sasvim različitim principima. Žene često daju znakove svojim muškarcima koje bi oni trebali bez problema pročitati. Ali, kao što vam je vjerojatno i poznato, to baš i nije uvijek tako. Donosimo 5 uobičajenih i pomalo šaljivih situacija


1. Žena riječima šalje dvosmislene poruke...
ONA misli: Korištenjem sugestivnih riječi koketiram s njim i šaljem mu poruke da ga želim.

ON misli: Koristi tako čudne riječi!

Muškarci uopće ne primjećuju ženske aluzije, zato što im vokabular potpuno drugačiji od onog koje žene koriste u komunikaciji sa pripadnicama nježnijeg spola. Oni traže očite signale. Ubacivanje sugestivnih riječi u razgovor neće mu pomoći u otkrivanju ženskih namjera.

Muškarac prve suptilne dodire neće ni primijetiti, a tek kasnije shvaća da je riječ o koketiranju

2. Žena zijeva i glumi da je umorna...
ONA misli: Dajem mu do znanja da mi je dosadno, na način da ne uvrijedim ljude oko sebe.

ON misli: Želi ići odspavati u auto, a ja ću se ostati zabavljati.

Muškarci uvijek traže praktična rješenja. Kada im žena kaže da je umorna, oni će to tako i shvatiti! Jedini način da im da do znanja da se ne zabavlja je da im to direktno kaže.

3. Žena pokušava na bezbolan način prekinuti vezu...
ONA misli: Pristojna sam i obzirna, a opet sam mu dala do znanja da je među nama gotovo.

ON misli: Još uvijek je zanimam.

Prekid nikada nije jednostavan. Jasno treba izreći svoje namjere i ne ostavljati lažnu nadu. Konstrukcije tipa 'privremene pauze' i 'vremena za razmišljanje' mogu biti krivo protumačene i muškarac će vjerovati kako još uvijek ima šanse. Bolje mu je bolno priopćiti istinu, nego ga navesti na krivu pomisao.

4. Žena ga suptilno dodiruje
ONA misli: Koketiram s njim i koristim svaku priliku da ga dotaknem, mičem mu nešto s majice i dodirujem rame kada ispriča dobru šalu.

ON misli: On zapravo ništa posebno ne misli.

Prve suptilne dodire neće ni primijetiti. Kasnije shvaća da je riječ o koketiranju. Prve znakove koketiranja muškarci će gotovo sigurno previdjeti. No, treba biti ustrajan i dati im vremena.

5. Žena šuti i gleda u drugom smjeru
ONA misli: Ljuta sam i tako će shvatiti da nešto ne štima.

ON Misli: Pa što je sad?

Šutnja je ženino najjače oružje, no zapravo je riječ o potpuno lošem načinu komunikacije koji ne razumije niti jedan muškarac. Ako vas nešto muči to morate i reći jer u protivnome situacija postaje napeta i iritantna.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju