Koliko ste samo puta čuli savjet da nikada, ali baš nikada ne smijete priznati prevaru koju ste počinili. Podsjetite se još jednom zašto!

Prevare se događaju, nekima samo jednom i potpuno neočekivano, a ta igra strasti ostavlja gorak okus. Jedan trenutak slabosti kada niste mogli odoljeti osobi pored sebe je svakako puno drugačija stvar od mjesečnih ili godišnjih afera s njegovim najboljim prijateljem ili kolegom s kojim provodite po cijele dane na poslu.

Ukoliko vam se dogodio taj trenutak slabosti tada dobro razmislite hoćete li partneru reći za svoj izlet i što bi vam takva odluka da budete iskreni mogla donijeti.

Prije nego što se odlučite hoćete li priznati ili ne, pročitajte razloge zbog kojih to možda i ne bi trebali napraviti.

1. Zato što bi to bilo sebično

Dobro, prevarile ste ga, sad vam krivnja izjeda dušu i ne možete spavati. Pa zato mislite da će kada kažete i kada vam oprosti sve biti dobro. Razmislite još jednom! Vaše priznanje će koristit jedino vama, on od toga osim slomljenog srca i povrijeđenog ponosa neće imati ništa. Zato pojedite same kašu koju ste si skuhale i zaboravite da se to ikada dogodilo.

2. Zato što ga volite

Zašto mu to želite reći? Kažu da ono što ne znaš ne može boljeti, a u ovom primjeru je uistinu tako. Dogodio vam se izlet ali to više ne možete promijeniti niti izbrisati. Možete utjecati na to da poštedite partnera kojeg volite muke i boli. Radije se potrudite da se to ne ponovi.

Kada sazna da je na njegovoj ženi bila ruka drugog muškarca, partnerov ego i ponos bit će duboko povrijeđeni. Posljedica priznanja vrlo lako može biti to da vas on ostavi.

3. Jer vam to nije značilo ništa

Možda se dogodilo zbog previše alkohola ili ste u krevet skočili sa simpatijom iz srednjoškolskih dana i učinile ono što ste oduvijek željele. Nakon toga je ostala samo praznina i shvatile ste da je to bila jedna velika greška. Jasno vam je da nije bilo vrijedno vašeg partnera te da ga ne želite mijenjati za srednjoškolsku ljubav. Možda vam se dogodilo da tek sada shvaćate koliko vam je stalo do partnera. Zažmirite i pokušajte nastaviti živjeti kao i prije toga.

4. Jer vam se može osvetiti

Ponekad se dogodi, da prevareni partner misli kako će se bola i jada riješiti istom mjerom. No kao dan je jasno da još varanja neće donijeti ništa pozitivno. Jedino što se može dogoditi je prekid veze.

5. Jer će vas ostaviti

Kada sazna da je na njegovoj ženi bila ruka drugog muškarca, partnerov ego i ponos bit će duboko povrijeđeni. Posljedica vašeg priznanja vrlo lako može biti to da vas on ostavi. Muškarci teško zaboravljaju i opraštaju nevjeru. Zato je malo grižnje savjesti bolje od toga da izgubite dragu osobu.

6. Jer vrijeme ne možete vratiti unazad

Možda vam se u trenutcima ne spavanja i muke čini da će priznanje biti rješenje vaših mora. No u trenutku kada krenete s priznanjem i vidite promjenu na partnerovom licu i vidite promjenu na partnerovom licu zaželjet ćete da niste ništa rekle. Ukoliko već sada znate da vam neće moći oprostiti i samo tako prijeći preko toga, zašto riskirati? Vrijeme ne možete vratiti, a ni vaše priznanje to neće promijeniti!

Više na intimatemedicine.com.hr.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju