Živo i svjetlucavo blagdansko raspoloženje krajem godine donosi i potištenost te depresiju kojima su najviše skloni samci. No, izostanak partnera zaista nije razlog da se pretvorimo u kraljicu samosažaljevanja. Ako nam ne vjerujete, donosimo vam razloge zbog čega trebate prigrliti svoj singl status i zablistati kao najsjanija kuglica na boru

Vrijeme blagdana i rekapitulacija godine na izmaku nerijetko izaziva depresiju i potištenost. Premda nas svjetlucave lampice i razdragane pjesmice koje predano slave ljubav, sreću i veselje, tjeraju na praznično raspoloženje, naše trenutno financijsko i emocionalno stanje u sasvim je drugom tonalitetu.

Možda ne u nervoznom grinčevskom koji mrzi sebe i cijeli svijet, već u onom potištenom izazvanom nezadovoljstvom (ne)učinjenim tijekom godine.

U tom se smjeru naročito vrlo lako poskliznu oni koji nemaju partnera, oni kojima je soliranje postalo način života ili nove pridošlice u ovoj brojnoj skupini.

No, samački status zaista ima svojih prednosti na kojima zavide i oni koji su u svom Facebook statusu crvenim srcem i statusom 'u vezi' svima dali do znanja da se bude pored svoje nježnije/dlakavije polovice.

Solerice naše drage, prepustite se slobodi i bezbrojnim mogućnostima izbora, prijateljima i samoj sebi, jer buduća seksi avanturica ili životno partnerstvo mogu vas snaći prije nego li u potpunosti iskusite sva ona sitna zadovoljstva kojih se nostalgično prisjećaju 'zavezani'.

1. Otvoreno flertovanje
Flertovanje bez ozbiljnijih namjera koje vam može uljepšati dan i podsjetiti vas kako još uvijek imate ono nešto teško je izvedivo ukoliko ste u vezi. Mnogi partneri nemaju razumijevanja za nekoliko nepotrebnih rečenica s plavookim u teretani čije kapljice znoja kapaju pored vašeg bicikla. Osim toga, ne trebate se zamarati time da biste se o konobaru koji vas ponovno časti vrućom čokoladom trebali izjasniti izrazito hladnim riječima kako ne biste izazvali Njegovu olujnu reakciju.

2. 'Besramno' uživanje
Ima li većeg gušta od omiljenog filma koji ste gledali već toliko puta da znate kakvu je haljinu ima lik koji se usputno pojavio u 35. minuti? Ima, kada ga gledate u omiljenoj razvučenoj trenirci, s najvećim pakiranjem kesten pirea grabeći ga najvećom žlicom koju ste mogli naći u kuhinjskoj ladici. Ukoliko ste ljubiteljica 'ekstremnih sportova', sve navedeno radite nedepilirana, s izrastom na kosi i šlagom u pjeni koju si špricate direktno u usta. Svakoj ljubavi ovakvo iskustvo bi bilo ipak prevelik zalogaj.

3. Dostupnost za prijatelje
Koliko je teško naći srodnu dušu, u današnje ubrzano vrijeme zahtjevno je naći prijatelja i održati bliski odnos unatoč mnogobrojnim obavezama i iskušenjima koje on prolazi. Kada nemate partnera lakše ćete odvojiti vrijeme za teške i lijepe trenutke vama bliskih ljudi koji vas vole imati u svom životu.

4. Neopterećenost njegovim roditeljima
Uz su ljubav koju imate prema roditeljima i njihovu vječnu požrtvovnost prema svim vašim željama i potrebama, nije lako s njima provesti više od sat vremena u komadu. Kada dobijete još jedan 'par' roditelja koji vas prihvaća je divna stvar, ali i obaveza. A ako vas njegova obitelj ne dočeka otvorena srca i s iskrenim smiješkom, ne ginu vam trzavice i svađe s vašim dragim oko njegovih najbližih.

5. Spontani ste
Ako poželite ići u kino, možete to učiniti bez ikakvih komplikacija i dodatnih objašnjavanja. U roku od sat vremena, bez natezanja oko izbora filmova ili poželjnih glumaca na filmskom platnu. Ukoliko vas ujutro dočeka sunce umjesto magle, bez prethodnih pregovaranja sjednete na bicikl ne brinući se što će dragi reći kada se vratite za nekoliko sati jer ste sreli svog kolegu s kojim ste istračali sve one koji su vas iživcirali na radnom mjestu tog tjedna.

6. Niste u lošoj vezi
Dovoljno ste hrabri radije biti sama nego u vezi koja vas ne ispunjava na sve načine na koje bi odnos pun ljubavi i razumijevanja to trebao činiti. Unatoč svojoj želji da pronađete partnera kao i pritisku okoline da to učinite što prije, svjesni ste da vrijedi čekati, jer zaslužujete samo najbolje.

>> Stres na poslu: Mlade mame ljubomorne na singl kolegice

>> 9 znakova da ste sretniji nego što mislite

7. Muškarac vašeg života vas tek čeka
Prvi sastanak, upoznavanje kojim vam se on polako i sigurno podvlači pod kožu te onaj poseban trenutak u kojem spoznate da je to vrijedilo čekati i propustiti prijašnje prolaznike u vašem intimnom životu, vas tek očekuju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju