Jedno od glavnih obilježja ženstvenosti su grudi, bez obzira na njihovu veličinu i oblik. Žene ih znaju bespotrebno prekritično doživljavati dok ih muškarci žele i vole u svakom izdanju. Kako bi i jedni i drugi naučili nešto više od putenim grudima donosimo vam 7 činjenica koje o njima možda niste znali

Prosječna težina jedne dojke je oko pola kilograma, a sadrži oko pet posto ukupne tjelesne masti.

Dvije žene mogu imati istu veličinu košarica, ali ona koja od njih ima grudi s manjim razmakom između njih imat će veći dekolte. Ako imate uska ramena, itekako uspješno možete postići zavidan dekolte.

Žene danas imaju veće grudi nego prije samo nekoliko godina

Žene danas imaju veće grudi nego prije samo nekoliko godina. Tako barem tvrde istraživanja proizvođača ženskog donjeg rublja. Sada je najčešće prodavani grudnjak u veličini 80D, a nekoliko godina ranije to je bio 75C.

>> 7 pravila za savršen dekolte i bez grudnjaka

Smatra se da su 'najobdarenije' žene u Rusiji i Skandinaviji, dok se hrvatske dame s prosječnom veličinom 80 i D košaricama svrstavaju u kategoriju žena s bujnijim grudima.

Bez obzira jesu li velike ili male, gotovo nijedna žena nema dvije iste dojke. Najčešće je lijeva veća od desne.

Tijekom seksualnog čina, baš kao i penis, i grudi žene se povećaju uslijed uzbuđenja, a samo bradavice mogu narasti i više od jednog centimetra.

>> Gdje žive žene s najvećim grudima

>> 4 poteza do većih grudi bez odlaska pod nož

Grudi mogu narasti i uoči menstruacije, kada su često i bolne, što muškarci ponekad zaboravljaju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju