Mislite li da se može samo jednom voljeti, da muškarci padaju samo na velike grudi ili pak da prevara može spasiti vezu, onda ste i vi jedni od onih koji padaju na najčešće predrasude o ljubavi. Donosimo 8 mitova o ljubavi, ženama i muškarcima!


1. Samo jednom se ljubi
Čekate li još uvijek gospodina savršenog koji će poput princa na bijelom konju dojahati u vaš život, vrijeme je da se suočite s realnošću. Morate shvatiti kako se vaš život neprestano mijenja, a s njim se mijenjaju i vaše želje i kriteriji.

Imate li srodnu dušu, to ne znači da će ta ista osoba to i ostati i za nekoliko godina. Čovjek se može zaljubiti više puta, zato zapamtite, prinčevi su svuda oko vas!

2. S vremenom će se promijeniti
Mislite li da će stvari koje vas kod njega smetaju nestati i da će se vaš partner s vremenom promijeniti, vjerojatno hoće, ali to će potrajati dva tjedna.

Navike je teško promijeniti pa ako postoje stvari koje vam smetaju, ne ucjenjujte ga s popularnom ucjenom 'ako me voliš..', već prihvatite njegove mene, a ako su one toliko velike možda je vrijeme za neku drugu, pravu ljubav.

3. Muškarci vole žene s velikim grudima
Istraživanja su pokazala da svega 25 posto muškaraca voli velike grudi. Isto tako, svidi li mu se djevojka prvo što primijeti su lice i ruke.

Iako su grudi vrlo moćno oružje, ne mora nužno biti i presudno, posebno ako je riječ o vezi, a ne avanturi. Puno jača karta je inteligencija i smisao za humor što muškarci smatraju vrlo privlačnim, pa čak i neodoljivim.

4. Žene  ne vole seks bez predigre
Od pamtivijeka vrijedi pravilo kako muškarcima vlada strast, a ženama nježnost i osjećaji u seksu. No to i nije baš tako. Iako većina žena voli predigru, to ne znači da ih strastveni i neočekivani seks neprivlačan.

Nema ništa seksepilnije od strastvenog poljupca koji vodi k spontanom vođenju ljubavi. Duge predigre mogu biti dosadne te mogu ugušiti strasti.

5. Brak i dijete će učvrstiti vezu
Užurbani način života u kakvom živimo ostavlja nam vrlo malo vremena i snage za planiranje romantičnog druženja s partnerom. Upravo ovakve situacije dovode do čestih trzavica i svađi, a ponekad i do prekida veze.

Mislite li da će brak ili djeca učvrstiti vašu rasklimanu vezu, varate se. Djeca su obaveza i odgovornost koja zahtjeva cjelodnevni angažman, a ako ne možete isplanirati vrijeme za vas dvoje možda to onda nije veza koja ima budućnost.

>> 10 muških odgovora na ženska pitanja

>> 5 grešaka u vezi koje si ne smijete dopustiti

6. Prevara može spasiti vezu
Prevara je česta pojava u vezama koje su upale u monotoniju. Osobe koje su počinile prevaru često se tješe kako su to učinile jer žele spasiti vezu.

No to je zabluda koja jedino donosi prekid i razočarenje. Ako partner i oprosti prevaru, ostaje nepovjerenje i sumnjičavost te strah od ponovnog preljuba. Povjerenje je teško izgraditi i vrlo lako izgubiti.

7. Muškarci varaju, a žene su vjerne
Nekad, kada su žene bile vezane za kuću 'švrljali' su većinom muškarci, ali danas, kad vlada jednakost spolova prevara je na žalost prisutna i kod muškaraca, ali i kod žena. Najčešći razlog je želja za uzbuđenjem i avanturom koja se vrlo često pokaže kao pogrešan potez.

Jedan od najčešćih razloga prevare kod žena je osjećaj manje vrijednosti pa utjehu najčešće pronalaze u naručju drugog muškarca.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju