Nešto novo, nešto što niste mislili da možete, nešto što biste najradije zaboravili, nešto ludo i nezaboravno – sve su to trenuci koje si u seksu morate barem povremeno priuštiti

S vremenom se mijenjate i vi i vaš partner, pa tako i vaša veza, kako intelektualno, tako i emocionalno. A promjene se održavaju i na vaš seksualni život. No kako svaka životna faza ima svoje čari, tako je i u seksu – postoje vrste seksa i trenutaka u njemu koje, ako već niste, jednostavno morate iskusiti.

1. Pomicanje granica
Želite nešto novo, neobično, a ne znate kako to partneru dati do znanja ili vam je neugodno? Svaka promjena nosi sa sobom strah od novoga.

>> Pozor! Otkrivamo sve tajne poze 69

No u seksu to može biti upravo suprotno. Isprobavanjem nečeg novog s partnerom (pa makar i poze ili lokacije) upravo učvršćuje vašu vezu jer zajedno proživljavate taj osjećaj nervoze i neizvjesnosti, ali i velikog uzbuđenja, što izgrađuje međusobno povjerenje i učvršćuje vašu intimu.

2. 'Odrađivanje'
Nemoguće je uvijek biti raspoložen za igrice u krevetu, a kad bismo čekali trenutke kad je sve savršeno, ne bismo se baš imali čime pohvaliti. No iskustva pokazuju da seks i bez prevelike volje bitno utječe na povezivanje partnera kasnije.

>> 3 poze u kojima veličina nije bitna

Razvijena bliskost i osjećaj zajedništva i povezanosti osjećaji su koji su neizbježni nakon seksa. Prema tome, čak i ako niste raspoloženi za razmjenjivanje nježnosti, kasnije će vam biti itekako drago što ste se prepustili.

3. Smiješne situacije
Zvukovi i pokreti zbog kojih biste najradije propali u zemlju kada se dogode za vrijeme seksa, itekako začine strasti. Kao i u svakidašnjem životu, što više neugodnih situacija proživite zajedno, bolje ćete se poznavati i bit ćete opušteniji s partnerom. A time ćete i imati više povjerenja jedno u drugo, što produbljuje vašu intimu i bliskost i prepoznavanje želja jednog i drugog.

4. Seks na odmoru
Promjena mjesta, opuštenost i udaljenost od briga i uživanje u novom okruženju najbolji su afrodizijaci.

Priuštite si što češće bijeg od svakodnevice, makar i običnim odlaskom na izlet u obližnje mjesto gdje nikog ne poznajete. Istražite plažu, hotel ili prirodu na najbolji mogući način – zbog količine adrenalina i mogućnosti isprobavanja novih stvari uzbuđenje će biti na vrhuncu i doživjet ćete svaki put noć (ili dan) za pamćenje.

5. Slatka uspavanka
Znamo da je nekad samo putovanje važnije od cilja. Iako je orgazam vrhunac ljubavnog čina, dolaženje do njega je jednako čarobno. Vođenje ljubavi prije spavanja, kad vam san već polako dolazi na oči, najbolja je uspavanka – ne morate dočekati vrhunac na kraju, sam prijelaz iz jave u san u toplom zagrljaju bit će vrhunac samo po sebi.

6. Pomirbeni seks
Nekoliko trenutaka nakon oštre prepirke lako ćete se naći na vrhuncu strasti s istom osobom s kojom ste upravo razmijenili podužu listu ružnih riječi. Što je to toliko kultno u seksu nakon svađe? U trenutku nakon prepirke smo ljuti, povrijeđeni i ranjivi, što je savršen preduvjet za 'utješni zagrljaj'.

Također, u nevolji i svakom neugodnom osjećaju ljudska bića se međusobno lakše i snažnije zbližavaju i osjećaju intenzivniju povezanost. A kombinacija svih ovih snažnih osjećaja je upravo to što nas dovodi do ludila u seksu nakon svađe.

7. Utješni seks

Ako se osjećate usamljeno, povrijeđeno, depresivno ili potišteno, najbolji lijek za sve navedeno je upravo ono suprotno od toga – toplina, ljubav, zajedništvo. A sve to sa sobom donosi upravo razmjena strasti u zagrljaju voljene osobe.

Također, u ranjivim trenucima potreban nam je dodir sa svijetom kroz druge ljude, kako bismo se opet osjećali živima. Umjesto da dozvolite da vas gubitak ili problemi razdvoje, iskoristite seks kao nit koja će vas iznova povezati s voljenom osobom.


8. Ludo i nezaboravno
Koliko god dugo bili u vezi, spontanim i neobuzdanim seksom strasti će se svaki put iznova vratiti i podsjetiti vas na onu početnu fazu veze – kad ste bili ludo zaljubljeni i nezaustavljivi. Zaboravite na rutinu i pravila s vremena na vrijeme i jednostavno budite spontani, isprobajte nešto novo i neobično i priuštite si vrtoglavicu od uzbuđenja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju