Australija je dobila vrlo neobičnu ali i vrlo ozbiljnu stranku koja svakim danom sve više privlači pozornost javnosti. Zovu se Australska seks stranka a jedna od kandidatkinja za ulazak u senat je i striptizeta Marianne Leishman

Marianne Leishman jedna je od kandidatkinja za australski senat, ali njezina priča, kao i stranka doista su neuobičajeni.

Naime, Ova Australka bavi se striptiz plesom na štangi, a iako pokušava započeti političku karijeru, nada se kako se neće morati odreći svog dosadašnjeg posla u kojem uživa.

Stranka koju predstavlja zove se Australska seks stranka, a iako zvuči neozbiljno, iza ovog imena krije se ozbiljan projekt koji se zalaže za ljudska prava i građansku slobodu, a u kratkom vremenskom razdoblju su privukli vrlo veliku pozornost javnosti.

Usredotočeni su na seksualna i spolna pitanja poput priznavanja istospolnih veza, filtriranja Internet sadržaja, spolnog odgoja, ali i ukidanja poreza na tampone.

>> U čemu je to premijerka krenula na plažu?

>> Hrvatice su zadovoljne seksom, no ne znaju za kontracepciju

Mnogi misle kako je seks stranka pravo osvježenje za dosadnu političku scenu, a kako se do sada pokazalo, neki kandidati imaju vrlo dobre izglede za ulazak u parlament.

S obzirom i na našu pomalo dosadnu i monotonu političku utrku, bilo bi vrlo zanimljivo kada bi se i u Hrvatskoj oformila jedna stranka ovog tipa, a sudeći po široj javnosti kojoj je već dosta igrokaza i priča možda bi upravo ovakvo 'osvježenje' zainteresiralo građane za hrvatsku političku scenu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju