Druge žene manje su ljubomorne na bivše 'bucke' jer ih smatraju neprivlačnima, čak i neurednima, ali zato muškarci misle potpuno drugačije. Za njih su punije žene privlačnije, otvorenije i pametnije

Istraživanje koje je proveo tim znanstvenika Sveučilišta Liverpool otkrilo je da žene koje uspješno izgube kilograme stigmu debljine i borbe s njom nose još neko vrijeme.

No, za muškarce je to pozitivno jer punije žene doživljavaju kao otvorenije, prijateljski raspoložene i emocionalno stabilnije od mršavih žena.

Žene, s druge strane, budući da ih uzrujava dodatna konkurencija, bivše debeljuce vide u negativnom svjetlu te imaju mišljenje o njima kao o nediscipliniranima, emotivno nestabilnima te čak slabijih higijenskih navika.

Istraživanje je na Europskom kongresu o pretilost u Istanbulu prezentirao voditelj projekta dr. Jason Halford. Sudionici su ocjenjivali fotografije s biografijama.

Žene koje su nekad bile debele druge su žene i dalje, unatoč stečenoj vitkosti, gledale kroz negativnu prizmu. Muškarci su ih pak doživjeli u puno ljepšem svjetlu, kao privlačnije, otvorenije, pametnije i kreativnije.

>> Tara Lynn: Ohrabrenje za sve bucke

>> VIDEO: Debeljuce od kojih zastaje dah

'Nekim se muškarcima baš svidjela činjenica da se žena borila s kilogramima. Mislim da im se zbog toga činila pristupačnijom, kao žena koja nije savršena, koja ima manu', rekao je dr. Halford te dodao da su ih neki muškarci doživljavali kao žene s kojima bi mogli imati više šanse.

'Bilo mi je zanimljivo što su pretili muškarci smatrali da bi s njima mogli imati više šanse jer su i one nekad bile debele', dodao je dr. Halford (Agencija VLM).

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju