Današnji dan, 5. siječanj je dan koji odvjetnici svake godine pamte kao dan s najviše razvoda. Statistika je ista i kada su u pitanju prekidi. Nakon blagdana veze pucaju više nego u bilo kojem razdoblju

Nakon idiličnog prosinca na redu je nešto depresivniji siječanj. Razloga je mnogo, od minusa na računu do preopterečenja koje je izazvala organizacija savršenih blagdana.

Doznavši da ju suprug vara jedna Britanka je zalila bojom njegov skupocjeni automobil, potrgala gumbe na kaputima, a kolekciju skupocjenih vina ostavila susjedima pred vratima.

Parovi koji inače ne provode puno vremena zajedno svake se godine u vrijeme blagdana suočavaju s malim krizama. Dodamo li tome još i članove obitelji koji stižu u posjetu pritisak je ponekad jednostavno neizdrživ.

Tako je početak siječnja, točnije peti dan u mjesecu na glasu kao dan u kojem se podnese najviše zahtjeva za razvod braka. 

To je iskoristila autorica Georgina Harris i napisala knjigu Over 50 Ways To Leave Your Lover. Autorica tvrdi kako je suočavanje s prekidom slično ustajanju iz krveta u hladno zimsko jutro, no to je nešto što se mora napraviti.

Ipak, najteže je odabrati riječi kojima ćete to priopćiti partneru. Ukloliko ste odlučili da ćete to učiniti autorica predlaže da se povedete za starom Sokratovom izrekom: I najtoplija ljubav završava hladnim prekidom.

Bez obzira jeste li o kraju veze odlučili vi ili pak druga strana ostanite dostojanstveni. Opraštanje je odlika hrabrih pa budite hrabri i jaki. Ili to učinite kao britanka Sarah Graham Moon. Doznavši da ju suprug vara zalila je bojom njegov skupocjeni automobil, potrgala gumbe na kaputima, a kolekciju skupocjenih vina ostavila susjedima pred vratima.


Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju