Izgleda kako je financijska sigurnost postala prioritet bilo da je riječ o ženama, bilo o muškarcima. Čak 55 posto muškaraca priznalo je kako bi se oženilo samo zbog novaca

Za ulazak u brak danas više nije potrebna ni ljubav, ni romantika, ni povjerenje. Iako se o sponzorušama najčešće govori u ženskom licu, ni tu više nema pravila. Novo istraživanje šokira otkrićem da bi se čak 55 posto muškaraca oženilo samo radi novca. I pri tome ne biraju ženu.

Izgleda kako je financijska sigurnost postala prioritet bilo da je riječ o ženama, bilo o muškarcima.

>> 10 razloga zbog kojih muškarci stupaju u brak

>> Muškarcima brak vrijedi od 150 do 500 tisuća

Sve zbog ekonomske krize

Stručnjaci smatraju da su muške sponzoruše rezultat ekonomske krize, ali i žena koje ganjaju karijeru i pri tome jako dobro zarađuju, prenosi portal Mirror.co.uk. Zabrinjavajuće je da je tek 29 posto žena oprezno te bi od potencijalnog partnera tražilo da potpišu predbračni ugovor.

Naime, taj dokument žene ne smatraju nimalo romantičnim. Ugovor koji definira kako se dijele sredstva i imovina pri razvodu bitan je za 14 posto žena, a 24 ih posto smatra da narušava romantiku.

Umjesto srca – glava

'Muškarci se danas žene i pri tome misle svojom glavom, a ne svojim srcem. Došlo je do velikih i oštrih promjena u ulogama i očekivanjima', zaključio je psiholog Beverley Stone te dodao da muškarci danas traže bogatu partnericu koja im može ponuditi financijsku sigurnost.

Bilo ljubavi ili ne, osiguravatelji pozivaju na oprez.

'Zaštititi svoje financije prije sklapanja braka od velike je važnosti', kažu iz osiguranje More Then, koje je provelo ovo zanimljivo istraživanje.(Agencija VLM)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju