Iako je uvriježeno mišljenje kako su muškarci ti koji nemilosrdno varaju žene, novo istraživanje je pokazalo da su i žene podjednako sklone prevarama. Jedina razlika između spolova je činjenica da su žene vještije u prikrivanju dokaza.

Vijest da je nedavno preminula glumica Farrah Fawcett imala uz dugogodišnjeg partnera Ryana O'Neala još jednu vezu koja je trajala 11 godina iznenadila je mnoge. Kako je moguće da je žena koja je bila izložena javnosti uspjela sakriti tako nešto. Odgovor leži u sposobnosti žena u prikrivanju tajni.

Doktor David Holmer, psihijatar na Manchester Metropolitan Universitiyju tvrdi kako žene danas varaju više nego ikada. Nedavno provedena istraživanja govore da je nevjerno 20 posto muškaraca i 15 posto žena, no oni se bitno razlikuju u načinu na koji varaju.

Postavlja se pitanje zašto lažemo, a odgovor je jednostavan - jer možemo i moramo.

'Najveća je razlika u tome što su žene bolje u čuvanju tajni.', smatra dr. David Holmer navodeći primjer svoje prijateljice koja je u braku deset godina, a ujedno ima i vezu od dvije godine.

Kroz godine je razradila način na koji skriva tragove, ne dopušta ljubavniku da ju kontaktira putem mobitela i maila jer, kako kaže, to su nepotrebni tragovi. Viđaju se tijekom pauze za ručak, a budući da rade u istim sektorima nisu nikome sumnjivi.

Zanimljivo je kako se ona ne osjeća krivom zbog varanja napominjući kako je to u redu sve dok joj suprug ne sazna. 'Znate 11 zapovijed? Ne dopusti da te uhvate!', našalila se nevjerna supruga.

Prevara počinje na kavi, ne u krevetu!

Muškarce brine spolni čin, žene se boje suparnica

Seksepilne žene češće varaju partnere

Naučeni smo da muškarci varaju, tome su nas odmalena učile i majke. Nikad ne vjeruj muškarcu jer su svi oni isti, to su stereotipi kojima su nam punili glavu. Iako mnogo žena u djetinjstvu vjeruje u iskrenost, tijekom odrastanja polako shvaćaju kako ponekad istinu treba zaobići ili uljepšati.

Zato, ako su cipele uistinu nove probajte uvjeriti svog muškarca da su bile na sniženju. No što kada laži postanu veće i strašnije? Nedavna istraživanja pokazuju da postotak žena koje varaju nikada nije bio veći. Razvoj tehnologije olakšao je dogovore, ali i mogućnost upoznavanja partnera.

U današnje ubrzano vrijeme kada svi rade prekovremeno, ne samo da se više radi već se ženama pružaju nove mogućnosti laganja partneru. Izgovor poput onog da ostaju duže na poslu ili odlaze na neočekivano poslovno putovanje je muškarcima gotovo uvijek prihvatljiv.

‘Žene su bolje lažljivice jer su psihološki sofisticiranije.’, kaže dr. Holmes.

No, seks je oduvijek bila tema podložna zaobilaženju istine.
Muškarci i žene lažu o broju partnera s kojima su spavali, i dok muškarci pretjeruju u hvalisanju, žene samo skrivaju istinu.

Naučeni smo da muškarci varaju, tome su nas odmalena učile majke. Danas su stvari ipak nešto drugačije, a žene su naučile zaobilaziti i uljepšavati iskrenost.

Postavlja se pitanje zašto lažemo, a odgovor je jednostavan - jer možemo i moramo. Nažalost, sredina u kojoj živimo i dalje je podložna više opraštati muškom rodu nego ženskom. Kada se sazna da neki susjed vara svoju suprugu mnogi će mahnuti rukom i zaključiti kako je to tipična situacija, dok će mnogi ženu koja je kušala zabranjeno voće okarakterizirati kao lošu majku i suprugu.

Možete li uopće zamisliti visoko pozicioniranu ženu koja vara svog supruga, a da ju on vjerno prati na okupljanjima?

No nemojmo se zavaravati, i muškarci lažu samo je njihova mogućnost da zaborave i da ih se uhvati veća.

'Kad muškarci varaju, njihovo je ponašanje očito. Isto tako često će se povjeriti prijatelju što možda i nije najpametnije stvar.', napominje dr. Holmes.

Prevara nije nešto lijepo, ali laganje ne čini nužno situaciju gorom. Često je to samo način da zaštitimo obitelj od boli. To najčešće rade žene koje nipošto ne žele razoriti obitelj zbog djece. One su puno pažljivije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju