Studijsko istraživanje uključilo je podatke o seksualnim navikama žena iz 48 zemalja svijeta. Rezultati su pokazali da će muškarac sklon aferama partnericu prevariti u kasnim dvadesetima, a žene svog partnera poslije tridesete godine

U razdoblju nakon tridesete ženska je seksualnost na vrhuncu, no biološki sat počinje otkucavati, pa se s aferom povećavaju šanse za trudnoću

I žene se odlučuju na prevaru, ali ne kao muškarci u krzinim srednjim godinama, već vrlo brzo nakon što na svojoj torti ugase trideset svjećica.

Prema rezultatima istraživanja s Universityja Bradley, razlog zbog kojeg se žene odlučuju na prevaru jest biološki sat. Naime, ako se žena odluči na aferu, to će se dogoditi u ranim tridesetima, kada plodnost počinje opadati, biološki sat počinje otkucavati, pa pripadnice slabijeg spola poboljšavaju šanse za trudnoću.

Ranija istraživanja pokazala su da žene u pravilu teže monogamnim vezama, no kada prijeđu tridesetu, to razdoblje smatraju posljednjim trenutkom za ostajanje u drugom stanju.

Dr David Smith proučavao je podatke o seksualnim navikama žena iz 48 zemalja svijeta. Rezultati su pokazali da će muškarac, ukoliko je sklon aferama, svoju partnericu prevariti u kasnima dvadesetima, dok se za žene kritične tridesete.

- U tom je razdoblju ženska seksualnost na vrhuncu, ali su šanse za ostajanje u drugom stanju sve manje. Osim toga, riječ je o starijim prvorotkinjama, pa su mogući i rizične trudnoće, kazali su znanstvenici.

Žene se u tim godinama i češće odlučuju na razvod odnosno prekid veze i to upravo zbog preljuba.

Studija je pokazala je da se u zemljama s većim postotkom muškog stanovništva, kao što su Japan, Kina i Južna Koreja, za 'casual' seks, nego li u zemljama u kojima je broj žena veći od broja muškaraca.


Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju