Sunce, more, plaže... ljetne ljubavi i avanture nešto je čega se svi rado sjećamo u hladnim zimskim mjesecima. No sjećanja mogu biti i vrlo neugodna i bolna. Podaci stručnjaka su alarmantni, no mladi tijekom ljeta ne razmišljaju o zaštiti

Jedna nesmotrenost može dovesti do pojave karcinoma, kao posljedice virusne infekcije, a alarmantan je i podataka da svaka druga žena ima HPV virus koji može dovesti do raka grlića maternice ukoliko se ne liječi.

'Sifilis i gonoreja također mogu dovesti do neplodnosti kod žena te do kroničnog prostatitisa kod muškaraca, a kao što znamo infekcija HIV-om može imati smrtni ishod', rekla je doc. dr. sc. Neira Puizina Ivić.

Liječničke statistike su šokantne, no koliko smo zaista svjesni rizika od seksa bez zaštite?

Neka ljetna avantura bude i ostane užitak!

U današnje vrijeme jedino pametno je koristiti kondom, tvrde oni koji su odgovorni, no postoje i mladi ljudi koji tijekom ljetnih odmora odbijaju koristiti zaštitu.

Uz zaštitu, mnoge najviše zanima i koliko u prosjeku traje vođenje ljubavi. Muškarci tvrde kako je to od 15 do 25 minuta, dok su neke žene otkrile kako se ponekad radi o kratkih pet minuta.

Više u inMagazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju