Svakodnevni život i rutina često uzimaju danak u spavaćoj sobi, a da se to ne bi dogodilo i vama ne bi dogodilo, vrijeme je da se suočite s istinom i preuzmete odgovarajuće korake

Prvo biste trebali naučiti koji vas seksualni stil karakterizira, a potom biste trebali napraviti nešto što će dovesti do promjene, piše 'Blic Žena'.

Komplementarni stil
Partneri uzbuđuju jedno drugo, a svako je odgovoran za vlastitu seksualnost, ali uigrani su kao tim. I jednoj i drugoj osobi dopušteno je da inicira ili odbije seks. Svaki od partnera slobodan je u izražavanju želja, što može rezultirati zanimljivim i raznolikim seksom.

Prednost komplementarnog stila je u tome što partneri dijele iskustvo, a nedostatak mu je taj što se takav seks često pretvara u rutinu, a ljubavnici se uzimaju zdravo za gotovo.

Tradicionalni stil
Takvi parovi su predvidljivi i stabilni. Vole mir, a u vezi žele sigurnost i osjećaj vrijednosti. Ljubavnici koji naginju tradicionalnom stilu znaju biti zabrinuti zbog seksa, ali kod njih se jasno znaju uloge muškarca i žene.

Seks je u takvim okolnostima muško područje, a žena je zadužena za intimnost i emocije. Tradicionalni stil je dobar jer se jasno znaju uloge u vezi, ali i u seksu. Nedostatak mu je manjak seksualne intimnosti i neravnopravnost partnera.

Stil srodnih duša
Ljubavnici uživaju u razmjeni iskustava i razgovoru o vezi. Provode puno vremena zajedno, jasno izražavaju svoje osjećaje i partnerove potrebe stavljaju ispred svojih. Oba partnera se osjećaju prihvaćeno, voljeno i željeno, bez straha i osude. Nedostatak mu je taj što se pretjerano boje da će povrijediti partnera, a problem često zna da postane kroničan.

>> Sočnim kućnim uradkom zagrijte odnos s partnerom

>> 120 kalorija možete potrošiti i...

Strastven stil
Riječ je o parovima čiji su odnosi obilježeni jakim emocijama, dramom i snažnom strašću. Taj divlji odnos karakteriziraju živahnost, pustolovina, zabava, uzbuđenje i otvorenost. Svakako je riječ o stilu koji oduzima dah. Međutim, nedostatak mu je taj što su ljubavnici skloni i strastvenim svađama, a veza je nestabilna.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju