Ako je vjerovati staroj poslovici te doktoru Johnu Grayu, žene su su s Venere, dok su muškarci s Marsa. Teza o tome da smo s drugih planeta je tema brojnih rasprava već dugi niz godina. No, koliko se muškarci i žene zapravo razlikuju i koliko su razlike koje u svakodnevici podrazumijevamo kao točne uopće utemeljene na činjenicama?

Borbu među spolovima svako malo zakuhavaju razna sumnjiva istraživanja ili pak dobro poznate stereotipije, pa stoga ne treba čuditi da nakon nekog vremena i mi sami počinjemo vjerovati u njih. Prema nekim od takvih istraživanja, tvrdi se da žene svijet promatraju kroz empatiju, dok muškarci to rade kroz razum i gradnju sustava. Također, žene navodno u danu izgovore mnogo više riječi od muškaraca.

>> Muškarci vs. žene: Tko više voli seks?

>> 3 kama sutra poze samo za iskusne

Upravo je Iijedno takvo istraživanje na temu seksa i muško-ženskih razlika, dalo vrlo zanimljive rezultate. Naime, muškarci na seks pomisle jednom u minuti dok žene to čine tek jednom dnevno.

Razlika između muškog i ženskog mozga još je bezbroj, baš kao i sličnosti, no zaključak je, čini se, pomalo paradoksalan – muškarci i žene različiti su koliko su i slični. Primijetila je to i australska psihologinja Cordelija Fine u svojoj knjizi 'Rodne deluzije'. Ona je popularnu tezu o tome da smo s drugih planeta svela na jednostavan zaključak - Muškarci su s Marsa... žene također!

Više o ovoj temi pogledajte u emisiji Zadovoljna na portalu OYO.hr.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju