Parovi u braku koji su sretni jer su pregrmili ozloglašenu sedmu godinu mogli bi se naći pred novom preprekom. Dosada u braku počinje nakon točno 11 godina i 7 mjeseci

Istraživanje provedeno na tri tisuće oženjenih parova je pokazalo kako nakon desetak godina strast u braku jednostavno nestane, a partneri postanu nezadovoljni dnevnom rutinom svoje veze.

Točan trenutak je 11 godina i 7 mjeseci.

>> Brak umanjuje tjeskobu i depresiju

>> Može li opstati brak bez seksa?

Četvrtina ispitanika je priznala da je njihov odnos izgubio iskru jer su se prestali truditi, obasipati jedno drugog pažnjom i romantičnim gestama te izlaziti zajedno, a 12 posto se uopće ne sjeća kada ih je partner počastio komplimentom.

Jedan dio ispitanika priznao je i kako je vođenje ljubavi postalo dosadno, te prešlo u rutinu zbog koje više ne osjećaju privlačnost prema životnom partneru.

Šestero od deset ispitanika otvorilo je svoju dušu te priznalo da se često moraju prisjetiti zašto su uopće izrekli sudbonosno 'da' baš toj osobi koja je pored njih.

'Uistinu je potrebna posebna osoba uz koju možete napraviti iskorak od svakodnevne rutine i održati romantiku i strast živima', rekao je glasnogovornik web stranice koja je provela istraživanje.

Nedostatak strasti u seksualnom životu je najčešći problem u dugim vezama i braku, a na sam vrh taj problem je stavio svaki ispitani par.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju